Vrijeme je za rukomet: SP - Njemačka i Danska 2019.

emisija iz studija uživo | Hrvatska | 2019

Četvrtak, 10. siječnja - nedjelja, 27. siječnja

Voditelj
Antonio Vuksanović, Marko Vargek, Filip Brkić, Vlado Šola, Goran Šprem, Valter Matošević, Ivan Jurković, Juraj Blažičko

Prvi veliki sportski događaj u 2019. godini – Svjetsko prvenstvo u rukometu za muškarce, po prvi puta u povijesti odigrava se u dvjema zemljama, Njemačkoj i Danskoj, te kao što smo naviknuli, prati se izravno na RTL-u od 10. do 27. siječnja!

Siječanj 2019. proći će u znaku rukometa, a RTL će prenositi više od 50 utakmica, i to na svom glavnom kanalu te na RTL2 i online platformi RTLplay, kada ćemo opet gledati samo najatraktivnije i najbolje od rukometa uz Hrvatsku koja opet sanja najviša postolja!

Uz uigranu ekipu u Njemačkoj i Danskoj, kao i u zagrebačkom studiju, na RTL-u ćemo moći ekskluzivno gledati sve utakmice hrvatske reprezentacije, polufinalne i finalne susrete te odabrane utakmice po grupama.

Kao i dosad, osim prijenosa, RTL će se pobrinuti da gledateljima osigura posebne studijske emisije „Vrijeme je za rukomet!“, uz analize i statističke preglede. I dok se iz zagrebačkog RTL-ova studija uz voditelja Marka Vargeka javlja ekipa stručnjaka, slavni bivši hrvatski reprezentativci Goran Šprem i Valter Matošević, koja će iscrpno analizirati predstave naših rukometaša, RTL-ovu ekipu u Njemačkoj predvode legendarni vratar Vlado Šola, koji će nakon 2009. ponovno komentirati prvenstvo, te Filip Brkić, koji će zajedno prenositi događaje iz dvorana donositi novosti te izvještavati o atmosferi i raspoloženju koja vlada među reprezentativcima. U Njemačku i Dansku putuju i RTL-ovi reporteri Ines Goda te Boris Jovičić koji će se javljati uživo s terena, dok će se Brkiću i Šoli u komentarima prijenosa utakmica pridružiti Antonio VuksanovićIvan Jurković Juraj Blažičko, koji će se javljati iz Zagreba.

Svjetsko prvenstvo u rukometu za muškarce od 11. do 27. siječnja jedno je od najvećih sportskih okupljanja u 2019., kada će 24 najbolje svjetske rukometne nacije dati najviše od sebe kako bi se domogle odličja, a utakmice će se odigravati u čak šest gradova – Kopenhagenu, Herningu, Berlinu, Münchenu, Kölnu i Hamburgu. Podsjetimo, Hrvatska se nalazi u grupi B u Münchenu i igra utakmice u Olympiahalle areni sa Španjolskom, Makedonijom, Islandom, Japanom i Bahreinom. Hrvatski reprezentativci natjecanje započinju 11. siječnja u 18 sati protiv Islanda, nastavljaju 13. siječnja od 16:30 kada se susreću s Japanom te 14. siječnja od 18 sati kada igraju s Makedonijom. 16. siječnja u 18 sati čeka ih utakmica s Bahreinom, dok natjecanje u skupini u 20:30 sati završavaju 17. siječnja protiv aktualnih europskih prvaka Španjolaca. Ako se plasiraju u drugi krug, Kauboji natjecanje nastavljaju u Kölnu gdje se skupina B susreće sa skupinom A.