Voljeni dr. Martini

UN MEDICO IN FAMIGLIA

60 min | humorna drama | Italija | 2011

Ponedjeljak - nedjelja u popodnevnom terminu

Producent
Carlo Bixio

Uloge
Giulio Scarpati, Francesca Cavallin, Margot Sikabonyi, Eleanora Cadeddu, Michael Caddeddu, Gabriele Paolini, Domiziana Giovinazzo, Yana Mosiychuk, Sofia Corinto, Luca Lucidi, Manuele Lebate, Milena Vukotić, Osvaldo Brigante, Ugo Dighero, Eanuela Grimalda, Beatrice Fazi, Gabriele Cirilli, Anita Zagaria, Paolo Sassanelli

U ordinaciji i u svom domu, doktor Martini je uvijek dežuran.

Prošle su tri godine od prometne nesreće u kojoj je dr. Guido izgubio život, a njegova supruga, sada udovica Maria (Margot Sikabonyi) i malena Palu vraćaju se u kuću Martinijevih kako bi nastavili svakodnevnim životom. Maria ubrzo prihvati posao dječjeg psihijatra u klinici svoga oca Lelea te se zaljubljuje u novinara Marca Levija (Giorgio Marchesi), oca Paluinog školskog prijatelja Jonathana. No Maria ne zna da je njezin kolega, psiholog Francesco (Michael Cadeddu) voli još od prvog dana. U međuvremenu, Lele ne miruje i silno se želi ponovno oženiti. Bianca je odabranica njegovog srca, no kako bi postala supruga dr. Martinija, prvo se mora rastati od supruga Gusa (Paolo Conticini). Leleovoj i Biancinoj vezi prijetit će i dr. Virginia (Francesca Cavallin), Leleova kolegica s posla s kojom radi na vrlo važnom lijeku koji tek mora proći kliničko ispitivanje. 

Dr. Gabrielea Lelea Martinija od samog početka emitiranja tumači vrlo popularni talijanski kazališni i filmski glumac Giulio Scarpati. Iako se isprva mislilo da će pristati glumiti dr. Lelea i u devetoj sezoni, Scarpati je šokirao javnost svojim odlaskom iz serije. Zbog velike spremnosti da se posveti drugim projektima, Scarpati je ulogu koja ga je proslavila i izvan Italije ove godine prepustio kolegi Flaviju Parentiju. Ostale glavne uloge u seriji tumače Margot Sikabonyi, Giorgio Marchesi, Michael Cadeddu i Francesca Cavallin. U seriji glumi Milena Vukotić, velika talijanska glumica crnogorskih korijena, i to kao baka Enrica Morelli. Unoseći osvježenje humorističnim pristupom u dobro poznati okvir doktorske serije, „Voljeni doktor Martini“ prati profesionalni i privatni život uspješnog doktora Lelea Martinija u predgrađu Rima. Spajajući komične situacije na granici apsurda s izražajnim trenucima nježnosti, hvaljena i dugovječna serija „Voljeni doktor Martini“ uči nas kako bez panike i vedra srca prihvatiti sve što nam život nosi u susret.