Šetnja s dinosaurima: Balada o Velikom Alu

Walking with Dinousaurs: Ballad of Big Al

60 min | dokumentarna serija | SAD | 2001

Autor
Nigel Paterson, Tom Brass

Redatelj
Nigel Paterson

Glasovi
Damir Kopriva

Najveća, najsmrtonosnija i najčudnija stvorenja dolaze na RTL.

"Planet Dinosaur" donosi vam priču o dinosaurima, nevjerojatnim bićima koja su nekada hodala Zemljom. Od najveće ubojice, Spinosaurusa do morskog čudovišta, Predatora X i kanibalnog Majunasaurusa, dinosauri su nedvojbeno najopasnija i najbizarnija stvorenja koja možemo zamisliti. Vrhunska BBC-jeva produkcija vratit će vas u doba kada su oni vladali svijetom, a realna 2D i 3D grafika stvorit će dojam kao da hodate među tim zastrašujućim gigantima.

Od ponedjeljka do petka, na RTL-u ćete imati priliku vidjeti tri vrhunske BBC-jeve dokumentarne serije – "Planet Dinosaur 2D" ("New Giant", "Alien World", "Killer Elite"), "Planet Dinosaur 3D" te "Šetnja s dinousaurima: Balada o Velikom Alu".

"Planet Dinosaur 2D" nastala je 2001. godine i prikazuje više od 50 različitih prethistorijskih vrsta te njihov način života i obitavalište. Upoznat ćete najveće i najteže vrste dinosaura, vidjeti kako su preživljavali i prilagođavali se promjenama najneobičniji primjerci ovih čudnovatih bića te ćete ući u svakodnevicu zadnje generacije najsmrtonosnijih reptila.

Nakon toga "Planet Dinosaur 3D" kroz revolucionarnu stereoskopsku produkciju donosi uzbudljivo i realistično putovanje u izgubljeni svijet. Izvrsnom 3D grafikom ova BBC-jeva dokumentarna serija jedan je od najambicioznijih animiranih programa koji su ikada emitirani na televiziji. Svaki detalj ovih izvanrednih životinja rekreiran je u digitalnoj produkciji koja pomiče granice 3D emitiranja.

Naposljetku, "Šetnja s dinosaurima: Balada o Velikom Alu" usredotočuje se na Allosaurusa pod  i na njegovu stalnu borbu za preživljavanje u svijetu punom opasnosti.

Ciklus BBC-jevih nagrađivanih dokumentarnih serija o dinosaurima na RTL-u će biti prikazan uz naraciju poznatog glasa RTL-a, Damira Koprive.