Play ponuda
Kreativnost i mašta

3 vrste edukacijskih igrački bez ekrana idealnih za djecu

Sve je više istraživanja koja prikazuju alarmantne rezultate koji ukazuju na štetnost prekomjernog gledanja u ekrane i mi odrasli smo svjesni toga, no zašto onda i dalje roditelji većinom kupuju djeci igračke koje imaju ekran

Image
Promotivni članak/ 27.3.2023. u 16:30

Znamo da će dijete možda duže biti zaokupljeno igračkom s ekranom koja uključuje veliki spektar boja i zvukova, no takve igračke imaju dugoročno štetne posljedice. Želite li dijete koje je zaokupljeno ekranom ili komunikativno i spontano dijete? Na tržištu ima toliko puno igračaka bez ekrana, a mi smo odabrali one najbolje.

Koje igračke potiču kreativnost i maštu?
Tradicionalne igračke, s kojima smo ste se i vi igrali, dokazano potiču dječju kreativnost i maštu. Igračke poput kocki, lutaka, autića, slagalica zabavljaju dijete i omogućuju mu da istražuje svijet oko sebe na svoj način, bez ograničenja koja dolaze s igrama na ekranu. Ako ste u potrazi za idealnom igračkom koja će na pozitivan način razvijati vaše dijete, otkrili smo gdje je najbolja ponuda igračaka za djecu. Od kockica do glazbenih instrumenata, pronaći ćete idealne igračke za svaku dob vašeg djeteta. Takve igračke mogu pomoći i u razvoju motoričkih vještina, kao što su koordinacija oka i ruke i fine motoričke sposobnosti, uče djecu kako da razviju svoju koncentraciju i strpljenje dok grade kockicama ili igračkom u glavnoj ulozi razvijaju razne maštovite igre i priče. Igračke poput dječje kuhinje ili set za malog doktora ili malog majstora su idealne za razvoj kreiranja situacija, avantura i priča koje mogu trajati satima, a dijete ih može kreirati samo, no još bolje skupa s vama ili svojim malim prijateljima.

Igračke bez ekrana razvijaju društvenost
Igranje s igračkama bez ekrana će kod djeteta pomoći u razvoju socijalnih vještina i empatije jer se dijete može igrati s drugom djecom ili odraslima te tako razvijati svoje sposobnosti suradnje, dijeljenja, uzajamnog učenja i razumijevanja drugih.
Provođenje velike količine vremena pred ekranom je povezano s brojnim zdravstvenim problemima kod djece, uključujući smanjenu fizičku aktivnost, probleme sa spavanjem, povećanu razdražljivost i smanjenje socijalnih vještina, pa kad uzmete u obzir posljedice, igračke poput LEGO kockica ili istraživačkih edukativnih igara su uvijek bolji izbor. Djeca se vole učiti mađioničarske trikove, posebno su im zanimljive 3D slagalice, ali i zanimljivi kreativni setovi uz pomoć kojih će dijete imati sve potrebno kako bi primjerice izradilo konjića od gipsa, istražilo svijet kinetičkog pijeska ili pak gradilo staze uz Gravitrax setove. Sve te igračke su dostupne u webshopu Mall.hr i pomoći će kako bi vaše dijete razvilo koncentraciju, motoriku i igralo se samo ili još bolje u društvu zahvaljujući kojem će razvijati socijalne vještine.

Više s weba

Pročitajte još

Image
BBQ majstorije sa Špičekom, by Spar

Užitak iz peke: Janjetina s krumpirom i povrćem

Više s weba