Promo

Chef Tomislav Špiček pokazao nam je kako uživati u čarima roštilja bez mesa

Četvrta epizoda kulinarskog specijala na rasporedu je u četvrtak u 20.15 sati na glavnom kanalu RTL-a, a reprizu možete pogledati u petak u 12.50 sati!

RTL.hr
16.05.2024 10:21

Uživati u čarima roštiljanja može se čak i ako meso nije dio vašeg uobičajenog režima prehrane. Na roštilju se mogu pripremati različite vrste povrća, ali i vege proizvodi kao što su vege burgeri, vege kobasice, tofu i tome slično. S idejom da se predstavi sva raskoš jela s roštilja bez korištenja mesa i mesnih prerađevina, četvrta epizoda kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR posvećena je upravo vege specijalitetima s roštilja.

U goste Špičeku ovoga je puta stigla Zrinka Ljutić, najbolja hrvatska skijašica i nova nada svjetskog skijanja, a u uživanju u roštiljanju nisu ih omele ni loše vremenske prilike. Dok su pripremali hranu, poveo se razgovor o hrani koja je kod profesionalnih sportaša izuzetno važna.

Zrinka Ljutić i Tomislav Špiček
Zrinka Ljutić i Tomislav Špiček FOTO: RTL

Prije otprilike dvije godine sam više počela paziti, na vlastitoj koži sam uvidjela što mi od hrane paše, a zašto mi nešto ne paše i danas se držim tog režima. Recimo, slatko uopće ne jedem, bijeli šećer izbjegavam. I pijem samo vodu i čajeve, ne pijem kavu niti sokove", otkrila je Zrinka.

Kako i inače pazi na prehranu, Zrinku je zanimalo od čega se rade vege burgeri. "Od povrća, crveni grah, grašak, slanutak, uglavnom od grahorica", objasnio je Špiček. Super, jer inače njih puno jedem, zaključila je.  

Uz vege burgere, za ovu posebnu vege ediciju kulinarskog specijala, Špiček je osmislio vrlo raznovrstan meni koji se sastojao još i od vege kobasica, priloga od ukusne kombinacije cvjetače i celera zapečenih na roštilju te salate od rukole s cherry rajčicama i mozzarellinama.

Za sve namirnice kulinarskog specijala pobrinuo se SPAR, a ako ste propustili koju epizodu kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR, ranije epizode možete pronaći na linku.