Play ponuda
Play ponuda
Pametan, učinkovit i jednostavan za korištenje

Dexcom ONE sustav za kontinuirano mjerenje glukoze u stvarnom vremenu koji pomaže u regulaciji dijabetesa stigao u Hrvatsku

Prema rezultatima ankete, koju je provela agencija SmartUp u partnerstvu s tvrtkom DexCom, Inc., svjetskim predvodnikom u području CGM-a u stvarnom vremenu, u javnosti još uvijek vlada značajno nerazumijevanje kada je riječ o dijabetesu i dostupnim načinima liječenja u Hrvatskoj.

Image
RTL.hr/ 15.12.2022. u 11:56
Play ponuda

Provedeno istraživanje pokazuje da iako se gotovo polovica Hrvata svakodnevno susreće s dijabetesom, još uvijek postoji značajno nerazumijevanje bolesti i dostupnih opcija liječenja.

Dexcom ONE nudi mogućnost kontinuiranog praćenja glukoze u stvarnom vremenu kao pametan, učinkovit i jednostavan način upravljanja dijabetesom, bez potrebe za skeniranjem ili ubodima u prste*

Rezultati ankete, koja je nedavno provedena u Hrvatskoj, pokazuju kako gotovo polovica ispitanika u obitelji ima nekoga tko boluje od dijabetesa. Stoga tvrtka Dexcom na hrvatsko tržište dovodi sustav za kontinuirano mjerenje glukoze (CGM) Dexcom ONE. Riječ je o pametnom, učinkovitom i jednostavnom sustavu za regulaciju dijabetesa koji uklanja potrebu za ubadanjem u prst ili skeniranjem*.

Prema rezultatima ankete, koju je provela agencija SmartUp u partnerstvu s tvrtkom DexCom, Inc., svjetskim predvodnikom u području CGM-a u stvarnom vremenu, u javnosti još uvijek vlada značajno nerazumijevanje kada je riječ o dijabetesu i dostupnim načinima liječenja u Hrvatskoj. Većina anketiranih vjeruje kako jee dijabetes dovoljno liječiti samo lijekovima, dok dio ispitanika smatra kako su za liječenje dijabetesa dovoljni vitamini§.

Dijabetes je zapravo cjeloživotna bolest koja zahtijeva neprestano praćenje. Osobe oboljele od dijabetesa tipa 1 moraju uzimati inzulin i do sada su se morale ubadati u prst ili skenirati senzor kako bi očitale razine glukoze u krvi i odlučile o daljnjem tijeku liječenja. Danas su, međutim, tvrtka Dexcom i njihov hrvatski partner tvrtka MEDILAB ONE, najavile dolazak sustava za kontinuirano mjerenje glukoze u stvarnom vremenu Dexcom ONE u Hrvatsku.

Dexcom ONE osobama s dijabetesom omogućuje neprestano praćenje razine glukoze putem pametnih telefona† ili prijemnika‖, bez prethodnog ubadanja u prst* ili skeniranja senzora, što rezultira kvalitetnijom regulacijom bolesti, zdravijim načinom življenja i većim samopouzdanjem.

Image
Foto:
Image

Primjerice, Nenad Šimunko, predani sportaš i prva osoba s dijabetesom na svijetu koja je završila trostruki ultratriatlon Ironman, nedavno se pridružio Dexcomovoj globalnoj zajednici Warriora – skupini ljudi koji spremno dijele svoja iskustva s dijabetesom i zagovaraju važnost CGM-a. Šimunko je podijelio i svoje dosadašnje iskustvo s najavljenim sustavom: „Iznimno sam sretan što se među prvima u Hrvatskoj imam priliku koristiti sustavom za kontinuirano mjerenje glukoze Dexcom ONE. Uređaj mi šalje upozorenja svaki puta kada je razina glukoze viša ili niža od unaprijed postavljenih vrijednosti – zbog toga mogu biti miran i usredotočiti se na trening i ostale svakodnevne obveze.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

“Radujem se što ću s oboljelima diljem Hrvatske moći podijeliti na koje im sve načine može pomoći uređaj Dexcom ONE“, istaknuo je Šimunko.

Govoreći u ime Dexcoma, Alex Moussa, generalni direktor i viši potpredsjednik za regiju EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika) rekao je: „U tvrtki Dexcom posvećeni smo osiguravanju veće dostupnosti kontinuiranog mjerenja glukoze za osobe s dijabetesom. Dolazak Dexcom ONE uređaja u Hrvatsku osigurava veću dostupnost CGM uređaja osobama s dijabetesom, te im daje potpuniji uvid u vrijednosti razine glukoze i trendove za bolje upravljanje dijabetesom, a u konačnici omogućuje kvalitetniji način života.“

Značajke sustava Dexcom ONE koje korisnicima omogućuju preuzimanje kontrole nad dijabetesom:

· Očitavanje razine glukoze u stvarnom vremenu: pratite trenutne razine glukoze i trendove u bilo kojem trenutku na Dexcom ONE aplikaciji za pametni telefon† ili putem prijemnika.

● Iznimna točnost1: Donosite pouzdane odluke o liječenju (uzimanje inzulina) u stvarnom vremenu bez uboda u prst*, skeniranja ili kalibracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
DONOSIMO RECEPT

Domaći trganci baš su za prste polizati! Evo kako ih Marina sprema

● Individualno prilagodljiva zvučna upozorenja za visoku ili nisku razinu glukoze: budite bezbrižni, jer će vas sustav Dexcom ONE upozoriti kada razina glukoze prijeđe unaprijed postavljeni prag visoke i niske razine glukoze. Uz opciju odgode prvog upozorenja za visoku razinu, korisnici mogu dodatno prilagoditi sustav kako bi odabrali hoće li i kada primati upozorenja za visoku razinu glukoze – kako bi izbjegli zamor od upozorenja.

● Fleksibilan, praktičan i diskretan: senzor Dexcom ONE prikladan je za osobe starije od dvije godine i može se nositi do 10 dana na trbuhu, nadlaktici ili stražnjici (2 – 17 godina starosti). Njegova diskretna veličina, čini ga gotovo nevidljivim ispod odjeće i ujedno je vodootporan i može se koristiti prilikom tuširanja i plivanja§.

● Jednostavna primjena: sustav Dexcom ONE opremljen je jednostavnim aplikatorom senzora koji se aktivira jednim dodirom, a sve funkcije su dostupne u jednoj aplikaciji† koja prikazuje trenutne podatke, kao i one iz prošlosti, te nudi videozapise za obuku za lakši početak. Dostupan je i dodatni prijemnik.

Image
Foto:
Image

Službeni distributer sustava Dexcom ONE u Hrvatskoj je MEDILAB ONE.

“Suradnja s Dexcomom u dovođenju novog sustava za kontinuirano mjerenje Dexcom ONE, čast je i zadovoljstvo za MEDILAB ONE, no prije svega je to veliki uspjeh za osobe s dijabetesom u našoj zemlji. U vremenu u kojem moderna tehnologija igra sve važniju ulogu u upravljanju dijabetesom, kontinuirano pridonosimo kvaliteti ponuđenih rješenja. Drago nam je što možemo olakšati pristup ovom inovativnom CGM sustavu te na taj način utjecati na poboljšanje kvalitete života osoba s dijabetesom u Hrvatskoj,” izjavila je Martiana Džepina, direktorica tvrtke MEDILAB ONE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Kako do sustava Dexcom ONE u Hrvatskoj

Osobe s dijabetesom već sada mogu naručiti osnovni paket i pretplatu Dexcom ONE u internetskoj trgovini tvrtke Dexcom na https://www.dexcom.com/hr-HR/, a uskoro će biti dostupan i u internetskoj trgovini ljekarne Diabpharm na https://www.ljekarne-diabpharm.hr.

Proizvod će uskoro biti dostupan i u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
simfonijski rock – spektakl

QUEEN: BOHEMIAN ROCK SYMPHONY with Dino Jelusić

Play ponuda

Više s weba