Ostalo

Građevinski materijali za ugodnu budućnost: Wienerberger je razvio program održivosti

Cilj je podići razinu kvalitete življenja i poslovanja na održivi način

Promo
2022-06-03 14:29

Zelena gradnja danas predstavlja jednu od najznačajnijih i najuzbudljivijih mogućnosti za održivi rast na nacionalnoj, ali i globalnoj razini. Dizajn izgrađenog okoliša utječe na sve nas, na naše ekonomije i prirodni okoliš, a zahtjevi za klimatski neutralnim proizvodima i održivim proizvodnim procesom postaju sve veći. Efekti klimatskih promjena izazvani ljudskom aktivnošću snažno utječu na prirodu i stanovništvo diljem svijeta pa se tako gradnja, življenje i uporaba građevinskog materijala također mijenjaju. S obzirom na to da građevinska industrija ima veliki utjecaj na prirodu, planiranje i projektiranje, a svjesni odgovornosti kao proizvođači građevinskog materijala, Wienerberger je razvio program održivosti koji se temelji na tri ekološka stupa.

Središnja pitanja u svim poslovnim područjima grupe Wienerberger su energetska učinkovitost i dekarbonizacija, bioraznolikost i kružno gospodarstvo.

Biodiversity-Action-Plan.jpg
Biodiversity-Action-Plan.jpg FOTO: RTL

Dijeljenjem globalne vizije CO2-neutralnog gospodarstva, Wienerberger svojim proizvodima namjerava doprinijeti zaštiti klime i dodatno smanjiti emisije stakleničkih plinova tehnološkom optimizacijom proizvodnih procesa te povećanjem uporabe zelene električne energije u svim proizvodnim pogonima.

Ključna tema za Wienerberger je i bioraznolikost za svaki proizvodni pogon. Poštivanjem prirodnih rezervi i poticanjem biološke raznolikosti dodatno će optimizirati svoju uporabu zemljišta kako bi doprinijeli povećanju prisutnosti flore i faune.

Wienerberger_Biodiversity-Action-Plan_Stage.jpg
Wienerberger_Biodiversity-Action-Plan_Stage.jpg FOTO: RTL

Još jedan od ekoloških ciljeva grupe Wienerberger je staviti veći naglasak na kružno gospodarstvo. S jedne strane, sekundarne sirovine iz unutarnjih ili vanjskih izvora potrebno je ponovno uvesti u proizvodne procese nakon temeljite provjere kvalitete. S druge strane, proizvodi moraju biti dizajnirani tako da se mogu ponovno upotrebljavati na kraju svog uporabnog vijeka. To naglašava snažnu predanost učinkovitosti resursa i zatvorenim ciklusima stvaranja vrijednosti kako bi se osiguralo da se 100% novih proizvoda može reciklirati ili ponovno upotrebljavati. Uz poboljšanje postojećih procesa, u Wienerbergeru upotrebljavaju nove tehnologije i razvijaju inovativne proizvode kako bi postigli sve svoje ciljeve za 2023. godinu.

Wienerberger je vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja. Aktivno doprinosi boljoj kvaliteti življenja i poslovanja na održivi način – s ekološkog, socijalnog i ekonomskog aspekta zato posjetite stranicu wienerberger.hr , saznajte više i obratite se s povjerenjem.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.