Ostalo

Koji je TV stalak idealan za vas?

Montaža televizora na zid u današnje je vrijeme sve popularnija opcija

rtl vijesti
2022-03-24 09:40

Postoji više vrsta stalaka za TV - podni i zidni koji se nadalje dijele na fiksne te na sklopive. Zidni stalci u svakom slučaju štede vaš prostor, a ako se odlučite za zidni sklopivi TV stalak, u svakom ćete si trenutku moći podesiti ekran tako da imate najbolju sliku.

Montaža televizora na zid u današnje je vrijeme sve popularnija opcija. Ne samo da možete uštedjeti na prostoru nego ga ujedno učiniti drugačijim, boljim. Televizori velikih dimenzija mogu izgledati prilično nezgrapno na nekakvom regalu, stoga će se svakako bolje uklopiti na zidu. Osim toga, montiranje TV-a na zid pomoću namjenskih zidnih stalaka iznimno je korisno i ako imate malu djecu. Znate i sami koliko je puta malo nedostajalo da vam sruše laptop ili neki drugi skupocjeni uređaj. Kupovinom novog zidnogstalka za televizorvaši problemi ovakve prirode su riješeni.

promo

Koje vrste stalaka za TV postoje?

Na tržištu postoje različite vrste TV stalaka koji se ugrubo mogu podijeliti na zidne i podne. I jedni i drugi prikladni su za teške televizore, međutim podni stalci za zid nepotrebno zauzimaju prostor. Za razliku od njih zidni stalci se jednostavno montiraju na zid bez ikakve potrebe za dodatnim držačima. Upravo vam to omogućuje da postavite TV gdje god želite. Teško je odrediti koja je vrsta stalka bolja; sve ovisi o tome gdje planirate postaviti TV, kao i o rasporedu vaše sobe te mjestima za sjedenje.

Zidni stalci za televizor nadalje se mogu podijeliti na one fiksne te na sklopive.


Fiksni stalak za TV

Ako se odlučite za fiksni stalak za televizor , mora vam biti jasno da televizor nećete moći naginjati niti okretati. Odličan su odabir ako uvijek sjedite točno ispred TV-a te ako ste ga namjestili tako da vam je TV u optimalnom položaju. Na nekim modelima ugrađeni su pomični vijci koji vam omogućuju niveliranje televizora nakon što ste stalak montirali na zid.

Ovakve vrste TV stalaka obično ne ostavljaju previše prostora između TV-a i zida. Stoga, prije montiranja stalka provjerite gdje se nalaze priključci za TV – sa strane ili iza. Ako su sa strane, nećete imati problema sa spajanjem kablova, međutim ako su iza, onda prije nego što objesite TV, spojite sve što vam je potrebno; od linije, zvučnika pa sve do igraćih konzola.


Sklopivi stalak za televizor

Nagibni TV stalci dobro će vam doći ako često gledate TV iz gotovo svih kuteva sobe. To znači da ga možete montirati visoko na zid te pomoću pomičnih nagibnih dijelova nagnuti TV prema dolje kako biste dobili najbolju sliku. Uzmite u obzir i da postoje sklopivi nagibni stalci kod kojih je, zahvaljujući njihovoj konstrukciji, TV moguće podesiti okomito, horizontalno, ali i oko svoje osi. Isto tako možete udaljiti TV od zida te tako stvoriti dojam da visi" u zraku.


Najvažnije prednosti sklopivih TV stalaka

Nezanemarive prednosti koje vam donose sklopivi stalci za TV odnose se na činjenice da u potpunosti možete podesiti nagib zaslona te si tako osigurati savršenu sliku u bilo koje doba dana te da su odlična investicija za domove u kojima prozori nerijetko stvaraju odsjaj na ekranu. Osim toga, veoma lako možete spajati sve kablove; sve što trebate je okrenuti stalak lijevo ili desno.

PROMO

Ima li nedostataka?

Sklopivi zidni TV nosači obično su skuplji od fiksnih modela, no zbog pomičnih dijelova TV možete namjestiti tako da u svakom trenutku imate savršenu sliku. Još jedna bitna stvar – ne možete ga montirati u kut. Teoretski možete, ali ćete ga moći pomicati samo gore ili dolje.


Glavne razlike između fiksnih i sklopivih TV stalaka

Kao što smo ranije spomenuli fiksni stalak za televizor nema nikakve pomične dijelove pomoću kojih biste mogli nagnuti TV ili ga okrenuti oko svoje osi za nekoliko stupnjeva. Sklopivi modeli za razliku od njih nude vam široku paletu opcija podešavanja TV-a; okrenite ga lijevo, desno, nagnite ga prema dolje ili ga gurnite" gore – sve kako biste uživali u najkvalitetnijoj slici vašeg TV prijemnika.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.