Promo

Kreativni chef je uz pomoć naše najbolje skijašice pokazao kako pripremiti vege gurmansko obilje na roštilju

U četvrtoj epizodi kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR našem je chefu u goste stigla najbolja hrvatska skijašica Zrinka Ljutić

RTL.hr
17.05.2024 10:39

Ako trebate malo inspiracije za roštilj, na pravom ste mjestu! Četvrta epizoda našeg kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR posvećena je raskoši vegetarijanskih jela s roštilja. Naš chef Špiček će ovoga puta pokazati kako uživati u čarima roštiljanja bez mesa.

Raznovrsne vege delicije i mnogo zdravog povrća oduševit će svačije nepce i pružiti pravi roštiljski doživljaj, bez obzira na to jeste li vegetarijanac ili samo želite raznolikost na svom roštilju. Špiček će otkriti kako pripremiti i začiniti savršene vege burgere i kobasice te zanimljiv prilog od cvjetače i celera koje ćete ubuduće zasigurno redovito spremati na roštilju.

U ovom posebnom vege izdanju kulinarskog specijala, u goste Špičeku stigla je Zrinka Ljutić, najbolja hrvatska skijašica. Naš chef i njegova gošća odmah su se zajednički primili posla pa dok je Špiček pripremao sve potrebno za roštilj, Zrinka je sjeckala povrće.

Zrinka Ljutić i Tomislav Špiček
Zrinka Ljutić i Tomislav Špiček FOTO: RTL

Uz vege burgere, Špiček je odabrao i vege kobasice, a njih je začinio naribanim SPAR halloumi sirom, posebnom vrstom sira koji se priprema od kozjeg i ovčjeg mlijeka. Halloumi sir se ne topi pa je odličan izbor za peći na roštilju, no može funkcionirati i nariban kao začin glavnom jelu, otkrio nam je chef.

Vege rapsodija s grilla

Za prilog, Špiček je osmislio zanimljivu kombinaciju cvjetače i celera koju je začinio s malo soli i papra, maslinovog i malo suncokretovog ulja te posuo krušnim mrvicama kako bi povrće dobilo fino hrskavu koricu i na kraju zapekao na roštilju.

Nakon što su vege specijaliteti pečeni, došlo je vrijeme za serviranje. Dok je Špiček pripremao salatu, Zrinka je za to vrijeme pripremala vege burgere i vege hot dogove koje je začinila SPAR Veggie tartarom i SPAR Dijon-Senfom.

Dobro ti omjeri idu, dobro koristiš i tartar i senf, pohvalio ju je Špiček. Kada je sve pripremljeno i posluženo, preostalo je još jedino uživati u finim vege delicijama s grilla.

Sastojci:

SPAR Veggie veganski burgeri

SPAR Veggie vegetarijanske kobasice

SPAR Halloumi sir

SPAR Mileram

SPAR Veggie lepinje by Neni

S-BUDGET Mini pecivo za Hot dog

S-BUDGET Krušne mrvice

S BUDGET Suncokretovo ulje

SPAR PREMIUM ekstra djevičansko maslinovo ulje Istra

SPAR Veggie tartar

SPAR Dijon-Senf

S-BUDGET Mini Mozzarella

Cvjetača

Bosiljak

150 grama rukole

Stabiljka celera

SPAR Sol

SPAR Papar

SPAR Ružmarin

Priprema:

Lepinje i mini peciva prerežite po pola i zapecite na roštilju. Stabljiku celera narežite na manje komade, a cvjetaču narežite na ploške debljine dva centimetra. Narezani celer i cvjetaču pomiješajte i začinite sa soli, paprom, malo maslinovog ulja i malo suncokretovog ulja te pospite krušnim mrvicama kako bi povrće dobilo laganu hrskavu koricu.

Začinjeno povrće stavite u posudu za pečenje i pecite na roštilju pet ili šest minuta, ovisno o jačini vatre. Kada je pečeno, povrće pomiješajte s malo SPAR Milerama. Tako pripremljeno povrće može se jesti toplo, a možete ga i ohladiti, marinirati s limunom i drugim začinima po ukusu i servirati kao salatu, otkrio je Špiček. Uz prilog povrća sa žara, Špiček je pripremio i svježu salatu od rukole, cherry rajčica i S-BUDGET Mini Mozzarella.

Zrinka Ljutić i Tomislav Špiček
Zrinka Ljutić i Tomislav Špiček FOTO: RTL

Lepinje zapečene na roštilju potom premažite SPAR Veggie tartarom pa na tako pripremljenu podlogu dodajte vege burger koji ste ispekli na roštilju i na kraju poklopite drugom polovicom lepinje. Mini peciva premažite SPAR Dijon-Senfom, pospite naribanim SPAR Halloumi sirom pa na sve dodajte nekoliko vege kobasica te poklopite drugom polovicom peciva.

Dobar tek!

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.