zvijezda popularnih hitova kod nas

Oskarovac došao na inovativni tretman u priznatu hrvatsku bolnicu

Danny Glover, zvijezda popularnih hitova kao što su Smrtonosno oružje i Boja purpura došao je ovih dana u Hrvatsku.

Image
Promo/ 1.9.2022. u 15:10

U svojoj 77. godini javnosti je najviše poznat po svojim filmskim i televizijskim ostvarenjima, te po političkim zalaganjima za koja je osvojio počasnog Oscara - humanitarnu nagradu Jean Hersholt za promicanje poštovanja ljudskih prava. Nakon više od 40 godina uspješne karijere i skoro 200 uloga, odlučio je posjetiti Hrvatsku iz turističkih, ali i zdravstvenih razloga. Naime, jedan od razloga dolaska je inovativni tretman matičnim stanicama koji su osmislili specijalisti u Specijalnoj bolnici AKSIS.

Image
Foto:
Image

Bolnicu sa sjedištem u Zagrebu 2012. godine osnovali su vodeći hrvatski neurokirurzi i ortopedi, potom okupili iznimnu ekipu stručnjaka i znanstvenika u području neurokirurgije, ortopedije i traumatologije, anesteziologije i liječenja boli, te fizikalne medicine i rehabilitacije, s ciljem da se pacijentima ponudi nešto novo, inovativno i sigurnije. Navedeno je rezultiralo uvođenjem minimalno-invazivnih operacija kralježnice i ostalih zglobova, naprednih protokola fizikalne terapije, te regenerativne medicine matičnim stanicama.

Tretman dugotrajnog učinka osmišljen u Hrvatskoj!

Tretman matičnim stanicama u svijetu i Hrvatskoj nije novost, te se godinama uspješno koristi za regeneraciju oštećenih tkiva u tijelu, primjerice diskova u kralježnici, zglobova, tetiva... No, kako nam je objasnio dr. Robert Saftić, vodeći neurokirurg, ono što izdvaja rezultate tretmana u Specijalnoj bolnici AKSIS je njihova dugotrajnost koja je postignuta naprednim kombiniranjem matičnih stanica, te napretkom biotehnologije koja omogućava dugovječniji i uspješniji oporavak hrskavice. Zbog toga su rezultati puno dugotrajniji nego kod drugih sličnih tretmana, a pacijenti posebno zadovoljni sa skrbi prije, tijekom i nakon tretmana. Najviše uspjeha postiže se kod degenerativnih bolesti diskova koje za posljedicu imaju bolove u leđima, te kod tegoba koje zahvaćaju kukove i koljena.

Image
Foto:
Image

Upoznajte Centaura

Osim stručnog osoblja, za skrb je velikim dijelom zaslužan jedinstveni stroj – Centaur. Kompjuterski potpomognut uređaj za testiranje i trening Centaur osmišljen je u svrhu prevencije ozljeda, te kako bi ciljanim treningom omogućio što bržu rehabilitaciju kod različitih skupina bolesnika - onih već operiranih, neoperiranih, vrhunskih sportaša, rekreativaca, kao i kod svih onih kojima je nužna aktivacija pojedine autonomne skupine mišića. Sjednete li u njega, mogu vam se precizno dijagnosticirati ne samo trenutne tegobe lokomotornog sustava, već i predvidjeti moguće ozljede! Ispravna dijagnostika je ujedno i prevencija potencijalnih ozljeda i ozbiljnih stanja, zbog čega je upravo na ovom segmentu rada veliki naglasak u Specijalnoj bolnici AKSIS, objasnio nam je dr. Branko Barać, jedan od vodećih reumatologa u regiji.

Upravo se čita

Image
'To je koncentracijski logor'

Mučna ispovijest ratnog zarobljenika: 'Davali su nam 30 sekundi za jelo, tretirali su nas kao životinje'

Image
Foto:
Image

Ovaj pristup prepoznali su mnogi sportaši, kao i rekreativci iz raznih dijelova Europe i svijeta kojima je Specijalna bolnica AKSIS pomogla da na vrijeme prepoznaju mogući problem, te riješe tegobe i ozljede s dugoročnim benefitima. Više o pregledima, dijagnostici i tretmanima možete pronaći na https://www.fizikalna.hr/ ili http://www.specijalna-bolnica-aksis.hr/, te se javiti s povjerenjem!

Promo/ 1.9.2022. u 15:10

Više s weba

Pročitajte još

Image
PETO IZDANJE

InDizajn sajam u Zagreb dovodi međunarodno priznate arhitekte koji će održati predavanja o projektima koji su osvojili svijet

Više s weba