Ostalo

Perilice rublja - što gledati kod kupnje

Današnja tehnologija omogućila nam je i moderno pranje rublja pomoću aplikacija koje povezuju kontrolnu ploču perilice i vaših mobilnih telefona

Promo
25.03.2022 09:45

Koje su osnovne stavke na koje trebate obratiti pozornost kod kupnje perilice za rublje?

Kada je riječ o prljavom poslu kao što je pranje rublja, prava perilica vam može olakšati posao u godinama koje dolaze, ali samo ako odaberete onu pravu. Kada se pitate što gledati kod kupnje perilica rublja jedne od glavnih značajki perilica su način na koji se otvaraju.

Postoje perilice za rublje koje se otvaraju sprijeda i one perilice rublja s gornjim punjenjem. Jedne i druge imaju svoje prednosti i nedostatke. Perilice za rublje s gornjim punjenjem zauzimaju manje mjesta nego li one koje imaju vrata s prednje strane, te isto tako imaju općenito manje vremensko razdoblje pranja.

Perilice koje imaju prednje punjenje koriste manje vode kod pranja, imaju veliku brzinu okretaja koja omogućuje kraće vrijeme sušenja i uglavnom mogu primiti veći kapacitet robe nego li one perilice s gornjim punjenjem.

Kad govorimo o perilicama rublja i na što paziti kod kupnje , bitna stavka je kupiti perilicu prema tipu funkcije. Hoćete li kupiti poluautomatsku ili automatsku, ovisi najviše o vašim potrebama i budžetu.

Poluautomatska perilica kako joj samo i ime govori ne može raditi sama, već joj je potrebna ljudska pomoć, kao na primjer u prebacivanju rublja iz jednog bubnja u drugi radi sušenja, dok kod automatske perilice jedina stvar koju trebate napraviti je izvaditi rublje nakon što je program završio s radom.

Što se tiče veličine mašina birajte one perilice rublja koje svojim kapacitetom zadovoljavaju potrebe vaše familije. Kapacitet mašine mjeri se u kilogramima, a za najbolju kvalitetu pranja nemojte pretrpati mašinu već popunite jednu trećinu bubnja.

promo

Što trebate provjeriti prije kupnje perilice da osigurate kvalitetu i trajnost?

Unutrašnjost perilice je izuzetno bitna, pa je odabir materijala od kojeg je bubanj napravljen jedna od stavki koje bi trebali provjeriti. Bubanj može biti napravljen od nehrđajućeg čelika, plastike ili porculanske cakline.

Plastika će sigurno duže izdržati nego li porculanska caklina, ali za najbolji dugoročni rezultat birajte nehrđajući čelik. Uzmite u obzir i koji broj okretaja ima perilica, veći broj okretaja, kao što je to kod Candy perilice rublja znači i da će rublju trebati manje vremena da se osuši. Uglavnom je to raspon od 400-1600 pa i više okretaja. Imajte na umu da će sve iznad 1200 okretaja odraziti se i na cijenu proizvoda.

Novije perilice osim osjetljivog, bijelog rublja i brzog pranja nude i brojne druge mogućnosti poput ekonomičnog pranja (pranje rublja koje nije puno prljavo da bi se uštedjela energija) ili mogućnošću pranja u hladnoj vodi, gdje je ušteda još veća. Razmotrite i energetsku učinkovitost perilica.

Oznaka A+++ (promijenjena u oznaku C) može uštedjeti puno više nego li oznaka A klase. Obratite pozornost kod novijih perilica da li imaju funkciju pare, kao što ih imaju perilice rublja Gorenje . Ovo je izuzetna opcija koju definitivno preporučujemo jer para djeluje kao pretpranje i za razliku od vode može prodrijeti u sve pore materijala i tako će ukloniti svaku mrlju i nečistoću.

Sigurnosni mehanizam koji detektira curenje vode iz uređaja je odlika najsuvremenijih perilica. Perilica u tom slučaju nakuplja vodu na svom dnu, kako se ne bi izlila iz uređaja, što će vam uvelike pomoći da ne dođe do moguće poplave i nenadanih troškova. Tijekom centrifuge perilice mogu biti jako glasne, pogotovo one koje imaju veliki broj okretaja, stoga je potrebno provjeriti i glasnoću koja se uglavnom kreće od 70-80 decibela.

Ako nemate prostora i češće perete rublje preporučujemo vam kupnju Slim perilice rublja , koja ima manju dubinu zapremnine, koristi sve moderne karakteristike novijih perilica za rublje, a zauzima puno manje mjesta nego li obična.

promo

Koje su perilice rublja osvojile titulu najboljih u 2022. godini ?

Prema procjeni stručnjaka najbolje perilice rublja 2022 godine su različito kategorizirane. Za najbolji sveukupni dojam proglašena je Bosch Serie 6 WAU28R90GB. Ova moderna perilica ima jednostavne kontrole s dodirnim zaslonom, na kojim se nalaze programi poput sportske odjeće ili anti-stain program koji automatski prilagođava pranje prema vrsti mrlje koju pokušavate ukloniti.

Uz veliki kapacitet pranja od 9 kg i brzinu centrifuge od 1400 okretaja, ova perilica nudi energetsku ocjenu C, koja će uvelike smanjiti troškove vašeg pranja. Najbolje značajke donijela je Samsung perilica rublja WW90T986DSH, s kojom se možete povezati putem aplikacije na svoj mobilni telefon s kojeg možete odabrati veliki broj dostupnih programa.

Jedna od zanimljivosti je Stay clean opcija, koja omogućuje da se vaša ladica s deterdžentom ispere s posebno dizajniranim sustavom za ispiranje ili opcija koja sama odabire pravu dozu deterdženta za pranje. Ova perilica od 1600 okretaja i kapacitetom pranja od 9 kg. bit će pravi poklon samom sebi, koji će vam uveliko olakšati dosadašnje brige oko pranja.