Promo

Sezona je krenula: Špiček i Šajeta zajedničkim su snagama pokazali kako se rade klasici roštilja

U trećoj epizodi kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR naš je chef ugostio popularnog kantautora Dražena Turinu Šajetu

RTL.hr
10.05.2024 14:32

Sezona roštilja na otvorenom nam je stigla i svi se veselimo tim divnim trenucima opuštanja i zabave, zamamnih mirisa i aroma grilla koje volimo dijeliti s dobrim društvom na otvorenom. Povodom još jednog službenog otvorenja BBQ sezone, treća epizoda kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR posvećena je klasicima roštilja.

To su, naravno, BBQ mesne delicije kojima se uvijek rado vraćamo, kao što su ražnjići, svinjski kotleti, SPAR BBQ PREMIUM pljeskavice i SPAR BBQ Roštilj kobasice. Uz već spomenute roštilj klasike, naš chef Špiček izabrao je priloge koji savršeno ističu i nadopunjavaju grill mesne specijalitete. Tako je uz ove probrane komade mesa za prilog odlučio pripremiti pečenu rog papriku, a uz sve je poslužio gotovu SPAR krumpir salatu. 

I u trećoj epizodi Špiček je pripremao roštilj u ugodnom društvu, a ovoga puta pridružio mu se Dražen Turina Šajeta, legendarni domaći glazbenik, kantautor i pisac. Kako se ubrzo pokazalo, Šajeta je pravi, istinski ljubitelj roštilja.

Tomislav Špiček
Tomislav Špiček FOTO: RTL

Meso i pečena paprika kao savršena grill kombinacija

Dok su zajednički pripremali ražnjiće, Šajeta je našem chefu otkrio da se kod svih kuhara najviše divi njihovoj sposobnosti da sve vremenski usklade. "Ti ispečeš meso, a krumpiru treba još malo. To je kao da bubnjar završi pjesmu, a gitarist je još na solaži", usporedio je glazbenik. 

Šajeta je svoj barbecue talent za pripremu roštilja pokazao i pripremajući papriku, ispravno procijenivši da je s pečene paprike potrebno oguliti kožu prije nego što se paprike začine i posluže.

Sastojci:

  • 600 grama SPAR BBQ svinjskog buta bez kosti
  • SPAR BBQ svinjski kotleti s kostima
  • SPAR BBQ Roštilj kobasica
  • SPAR BBQ PREMIUM pljeskavica
  • 800 grama S-BUDGET krumpir salate
  • S-BUDGET slanina u komadu
  • 150 grama SPAR BBQ somuna
  • štapići za ražnjiće

Za prilog:

  • Mladi luk
  • Crvena rog paprika
  • 550 grama SPAR Ajvar ljuti
  • S-BUDGET Jabučni ocat
  • S-BUDGET Suncokretovo ulje
  • SPAR PREMIUM ekstra djevičansko maslinovo ulje Istra
  • SPAR Sol
  • SPAR Papar
  •  

Priprema:

Meso svinjećeg buta narežite na kockice i napravite ražnjiće, a zatim ih začinite zajedno sa svinjskim kotletima. Za to vrijeme na zagrijani grill stavite peći oprane crvene rog paprike. Prije nego što je svinjske kotlete stavio peći, chef Špiček je pokazao jedan trik koji će zasigurno biti koristan mnogim ljubiteljima roštilja.

Prije stavljanja na vrući grill, opnu svinjskog kotleta potrebno je prerezati kako se kotlet ne bi savijao tijekom pečenja i kako bi ostao ravan, savjetovao je Špiček.

Pečenu crvenu rog papriku ogulite od kože, začinite s malo S-BUDGET jabučnog octa, S-BUDGET suncokretovog ulja i nasjeckanim češnjakom te soli i paprom po ukusu. Uz sve poslužite SPAR gotovu krumpir salatu i SPAR ajvar ljuti koji se izvrsno slaže s mesom s roštilja.

Dobar tek!

Ako ste propustili koju epizodu specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR, reprizu možete pogledati petkom u 13.50 sati!

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.