Ostalo

'Uz kasko policu osjećam se sigurnije, jer se u prometu svaki dan susrećem s rizicima'

Klijenti Croatia osiguranja kao najveće benefite kaska posebnu ističu brzu i sigurnu isplatu šteta, dostupnost i stručnost agenata, prijavu štete u minuti, te mogućnost praćenja statusa obrade štete

rtl vijesti
20.06.2022 12:42

Mnogi kasko osiguranje često smatraju nepotrebnim i ne prepoznaju njegove prednosti, ali samo do trenutka kada izazovu sudar, udare drugi auto na parkingu, u slučaju da im je netko provalio u auto ili im se dogodi neka druga nezgoda radi koje štetu moraju pokriti sami. Tada vozači shvaćaju pravu vrijednost kaska, jer šteta na omiljenim limenim ljubimcima nerijetko bude veća od godišnje kasko premije, a kada je riječ o novim vozilima, šteta može biti i par desetaka tisuća kuna.

Osim toga, razne nepredviđene okolnosti u zadnje vrijeme pokazale su koliko je kasko polica korisna. Imali smo slučaj pada letjelice na automobile, ali i nagle vremenske nepogode poput poplava, koje će klimatske promjene sve češće donositi i u tim su situacijama najbezbrižniji bili oni koji su na pitanje "Imate li kasko?" odgovorili sa – da!

Croatia osiguranje Kasko

Croatia osiguranje je samo u 2021. isplatilo više od 190 milijuna kuna za štete po policama punog kasko osiguranja. Unatoč tomu što je svijest među vozačima o prednostima kasko osiguranja sve veća, građani ga uglavnom uzimaju za novija vozila, iako su troškovi popravka starijih vozila u pravilu visoki. Dobra vijest za vlasnike starijih automobila je da su im na raspolaganju i djelomična kasko pokrića s prihvatljivijom cijenom, koja se mogu ugovoriti uz obveznu auto policu ili samostalno.

"Rizik je nešto s čime se svakodnevno susrećemo u prometu, a uz kasko osiguranje možete biti sigurni. Šteta koja na vašem automobilu nastane nesrećom pri parkiranju, provalom i krađom ili sudarom do kojeg je došlo vašom krivnjom, nije pokrivena obveznim auto osiguranjem. Ugovaranjem police Kasko osiguranja štitite se od financijskih posljedica zbog štete na vašem vozilu, bez obzira na to tko je za nju odgovoran. Kasko preporučujem svim vozačima, jer mogu ostvariti dodatnu sigurnost za svoje vozilo", kaže poduzetnik Hrvoje Prpić iz udruge Strujni krug i korisnik kasko police Croatia osiguranja .

Osim sigurnosti, klijenti Croatia osiguranja kao najveće benefite kaska posebno ističu brzu i sigurnu isplatu šteta, dostupnost i stručnost agenata, prijavu štete u minuti i mogućnost praćenja statusa obrade štete, te dostupnost police u mobilnoj aplikaciji Moja Croatia putem koje se računi plaćaju u samo par klikova. Kasko police u Croatia osiguranju klijenti mogu prilagoditi po svojim potrebama, te uključiti niz drugih pokrića, poput naleta na životinju, lom stakla, tuča i slično. Primjere cijena i izračun kaska za svoje vozilo možete provjeriti na Croatijinoj stranici na ovom linku .

"Sigurnost u prometu je najvažnija pogodnost koju članovima Strujnog kruga želimo omogućiti, a Croatiju smo odabrali s razlogom. Naime, osim što je tržišni i digitalni lider, Croatia osiguranje je ujedno i prva osiguravajuća kuća koja je sljedeći svoju ideju društveno odgovornog poslovanja pripremila posebne uvjete i pogodnosti kada je osiguranje električnih automobila u pitanju", kaže poduzetnik Hrvoje Prpić iz Strujnog kruga.


Što trebate znati o kasko polici?

Policom osiguranja od automobilske odgovornosti osiguravate svoju odgovornost prema trećim osobama ako je pri uporabi vašeg vozila došlo do:

tjelesne ozljede, narušavanja zdravlja ili smrti neke osobe,

uništenja ili oštećenja stvari, u zemlji i inozemstvu.

Osiguranje od automobilske odgovornosti je financijska zaštita vlasnika vozila koji svojom krivnjom prouzroči štetu na tuđem vozilu ili osobama tijekom prometne nesreće i zakonski je propisano osiguranje.

Kasko osiguranje se ugovara uz obvezno osiguranje, no s kaskom pokrivate još širi spektar šteta zbog kojih vrijedi razmisliti o ugovaranju takve police. S kaskom će vam šteta na vozilu biti nadoknađena u slučaju:

- krađe, provalne krađe i razbojstva

- uništenja ili oštećenja vozila u prometnim nezgodama kada ste vi prouzročili ili ste suodgovorni za nezgodu

- kada je vozilo oštećeno bez vašeg znanja

- zbog pada ili udarca nekog predmeta na vaše vozilo

- vremenskih nepogoda

- požara, eksplozije i drugih ugovorenih rizika