Jeste li već počeli razmišljati o jelovniku za nogometno prvenstvo koje se približava? Ako niste nema veze, jer pred vama je kulinarski specijal Kuhamo i navijamo sa Špičekom by SPAR u kojem naš omiljeni chef Tomislav Špiček donosi nekoliko sjajnih i inovativnih jela osmišljenih za brzu pripremu i za navijanje u dobrom društvu.
U drugoj epizodi s nama je kazališna, televizijska i filmska glumica Tara Rosandić, a ovoga puta naš je chef odlučio pripremiti domaće grickalice kojima nitko ne bi odolio - domaće pržene krumpiriće u umaku koji se radi na bazi bešamela u koji se dodaje pivo, Worcestershire umak i malo senfa.
Prženi krumpirići s umakom u režiji našeg chefa ispostavili se kao pun pogodak jer je današnja gošća na Špičekovo pitanje voli li pržene krumpiriće odgovorila potvrdno. Kad sam bila mala, braća su me zvali krumpirova zlatica", uz smijeh se prisjetila.
Ja sam vegetarijanka, a ovo će biti sjajno za ove moje koji ne jedu kao i ja, ali ponekad vole pojesti i nešto bez mesa pa će ih ovo sigurno zadovoljiti", objasnila je Tara.
Uz hrskave pržene krumpiriće, Špiček je odlučio pripremiti doista nesvakidašnji umak kojem specifičnu aromu daje Worcestershire umak, poznat po svojem umami okusu, a koji se priprema od octa s dodacima inćuna, melase, tamarinda, luka, češnjaka i raznih začina. Uz još malo piva dodanog u umak, zagarantirana je rapsodija okusa koja će biti odličan izbor za sve gurmane koji ne jedu meso ili jednostavno žele probati nešto drugačije.
I u ovom navijačkom kulinarskom specijalu za sve namirnice pobrinuo se SPAR, a prva epizoda novog kulinarskog specijala već je dostupna na linku.
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.