Press / Objave za medije

Hoće li „Moderna obitelji“ dobiti još jednog člana u 3. sezoni na RTL2?

Zagreb, 10. ožujka 2014. – Dijamant među američkim sitcomima svakako je „Moderna obitelj“, humoristična serija koja prati urnebesne živote jedne velike otkačene obitelji koju predvode Ed O'Neill i Sofia Vergara! Preko 70-tak osvojenih nagrada diljem svijeta dokaz je da ovaj fenomen oduševljava sve generacije gledatelja, a od srijede 12. ožujka i gledatelje RTL2 s novim nastavcima treće sezone!

Klan Pritchett-Dunphy je sve samo ne dosadan! Njihova svakodnevica puna je iznenađenja, obiteljski odnosi ovise o raspoloženju članova, a zajednički susreti uvijek završe smijehom. Ljubav Phila i Claire Dunphy (Ty Burrell i Julie Bowen) još uvijek je snažna kao i prvog dana kad su se upoznali, unatoč činjenici da tinejdžerski problemi kćeri Haley i Alex (Sarah Hyland i Ariel Winter), te sina Lukea (Nolan Gould) preispituju njihovu ljubav iz dana u dan. Tata Phil ne odustaje od svoje filozofije 'cool oca' pa dopušta djeci da se oslobode straha i testiraju svoje granice, dok Claire, koja je i sama bila divlje dijete, na sve moguće načine sprječava da se povijest ponovi. Njezin brat Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) i njegov partner Cameron (Eric Stonestreet) odlično se nadopunjuju u vezi odgajajući posvojenu kćerkicu Lily, ali istovremeno balansirajući između osobnih, poslovnih i obiteljskih vrednota. Clairin i Mitchellov otac, Jay Pritchett (Ed O'Neill), uživa u drugom braku sa zavodljivom Kolumboijkom Glorijom (Sofia Vergara) i njezinim pametnim, ali prerano sazrelim sinom Mannyjem (Rico Rodriguez) iz prvog braka.

Treća sezona „Moderne obitelji“ započinje nesvakidašnjim putovanjem u kaubojski krajolik. Pritchetti i Dunphyjevi (i Haleyn dečko Dylan također) napustili su svoje predgrađe kako bi zajedno uživali u ljepotama ranča u Wyomingu, u flanelskim košuljama i kaubojskim šeširima uz domaćina Hanka koji će svojim snažnim pothvatima zastrašiti muški i zaintrigirati ženski dio klana. Naravno, sitni nesporazumi,  krivo shvaćeni komentari i velika količina testosterona u zraku stvorit će zanimljivu seriju smiješnih događaja. U ostatku treće sezone Mitchell i Cameron će razmišljati o povećanju svoje obitelji i posvojenju još jednog djeteta, Jay će se pokušati zbližiti s Mannyjem pomažući mu prikupiti novac za školsku humanitarnu priredbu, Phil će biti uvjeren da je teško bolestan, a Gloria će napokon nagovoriti Jaya da s njom ode na satove salse.

 „Moderna obitelj“, svojevrsna parodijsko-dokumentarna serija (tzv. mockumentary), djelo je autora, scenarista i producenata Christophera Lloyda i Stevena Levitana koji su i sami dali nekoliko ideja za teme epizoda. Njihov trud i kreativnost prepoznala je i struka, nominiravši seriju za 14 nagrada Emmy (pet osvojenih), dvije nagrade Zlatni globus (osvojila za najbolju humorističnu seriju, ostavivši iza sebe najvećeg konkurenta, seriju Glee) te šest nominacija SAG nagrada (osvojila za najbolju glumačku postavu) i to samo za postignuća u trećoj sezoni. I dok je glavna glumačka postava ostala ista, od treće sezone Mitchellovu i Cameronovu energičnu četverogodišnju kćer Lily tumači nova glumica Aubrey Anderson-Emmons, dok će gostujuće uloge tumačiti Tim Blake Nelson (filmovi Muholovka, Tko je ovdje lud?), David Cross (serija Prikraćeni), Chazz Palminteri (filmovi Privedite osumnjičene i Analiziraj ovo), Jennifer Tilly (filmovi Lažljivac i Chucky), Greg Kinear (filmovi Bolje ne može i Mala miss Amerike) te Benjamin Bratt. Ovo će biti drugo pojavljivanje poznatog glumca u seriji u ulozi Glorijinog prvog supruga i Mannyjevog biološkog oca.

Zbog iznimne popularnosti serije u domovini i svijetu (Čile i Grčka već produciraju svoju verziju serije), glumci „Moderne obitelji“ su pred kraj snimanja treće sezone zatražili povećanje plaće. Prema pisanju renomiranog magazina Hollywood Reporter, šestero glavnih glumaca, O'Neill, Bowen, Burrell, Ferguson, Stonestreet i Vergara, tužbom su zatražili od produkcijskog studija 20th Century Fox novi ugovor prema kojem će zarađivati minimalno 150 tisuća dolara po epizodi, što je više nego dvostruko koliko su dobivali u trećoj sezoni (65 tisuća dolara). Naime, glumci su na Vrhovnom sudu u Los Angelesu predali tužbu jer tvrde kako njihovi dosadašnji ugovori nisu u skladu s kalifornijskim zakonom jer ih obvezuju na sedmogodišnji rad bez mogućnosti napredovanja i ne dozvoljava im da sudjeluju u drugim glumačkih projektima tijekom tog razdoblja.

Premijeru treće sezone „Moderne obitelji“, jedne od najzabavnijih humorističnih serija današnjice, potražite već u srijedu, 12. ožujka u 22 sata na RTL2!