Press / Objave za medije

Jastreb je sletio u „Ružu vjetrova“!

Poznati glumac Žarko Radić pridružio se marljivoj ekipi Ruže vjetrova! Naporna snimanja na prelijepim lokacijama Splita i okolice iskusnom glumcu ne stvaraju problem, već čisti užitak rada u rodnom gradu.

Žarko Radić je član Hrvatske udruge filmskih glumaca i Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, a rođen  je u Splitu 13. travnja 1950. godine. U kazalištu je odigrao više od dvije tisuće uloga. Diplomirao je glumu 1973. godine na beogradskoj glumačkoj Akademiji za film, radio i TV. Od 1973. do 1985. godine stalni je član Kazališta na Terazijama, kasnije Suvremenog kazališta, a od 1985. do 1991. godine slobodni je umjetnik sa statusom priznatoga umjetnika. Zbog rata na području bivše Jugoslavije, Žarko 1991. godine, odlazi iz Beograda u Montreal (Kanada) i Boston (SAD). Za vrijeme svog inozemnog boravka nije se bavio glumom, sve do 1999. godine kada se vratio u Hrvatsku. Po povratku poznati je glumac počeo raditi kao stalni honorarni suradnik u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu,  gdje je od 2000. godine bio u statusu slobodnoga umjetnika. Od 1. lipnja 2005. godine stalni je član ansambla Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca, dok od 2008. godine obnaša funkciju ravnatelja Hrvatske drame u istom kazalištu.

Poznatog glumca gledatelji su imali priliku vidjeti u mnogim filmovima, kazališnim predstavama i televizijskim serijama. Tako je Žarko Radić već 1972. godine utjelovio Ivana Sinkovića - Iku u filmu 'Prvi splitski odred', dok je u Kapelskim kresovima, glumeći lik Zlatka Mateića, dobio nadimak Jastreb koji ga prati od 1975. godine pa sve do danas. Zanimalo nas je koliko mu smeta nadimak dobiven davne 1975. godine, na što je Žarko rekao „Jastreb je moje drugo ime, nikako mi ne smeta.“

Zbog rada u rodnom gradu Žarko se osjeća odlično i dodaje: „Split je prekrasan grad, meni jedan od najljepših. Cijela okolica Splita, Podstrana, Jesenice, Kamen, po kojoj snimamo, vraća me u djetinjstvo. Uživam na setu s glumcima.“ Žarkov lik za sada još uvijek ostaje tajna, jedino što je otkrio je da će unijeti dašak romantike i komedije u drugu sezonu „Ruže vjetrova“.

Žarka Radića i svima već poznate glumce „Ruže vjetrova“ gledatelji će moći gledati već ove jeseni na RTL Televiziji!