Tajne vinove loze
Sezona 1

36.epizoda

Serija Tajne vinove loze priča emotivnu priču o sukobu i ljubavi između dviju vinarskih obitelji Tomovića i Smiljanića. Tajne vinove loze oživljava povijest ispunjenu davno skrivenim tajnama, izgubljenim ljubavima i slomljenim srcima. Glavni likovi, Vuk Tomović i Vera Smiljanić, u Tajni vinove loze susreću se nakon dvadeset godina, obnavljajući svoju romansu i suočavajući se s izazovima koji stvaraju napetost u njihovim obiteljima. Tajne vinove loze prati njihovu borbu za oživljavanje zajedničkog sna o vinogradu, unatoč protivljenju njihovih obitelji. Serija Tajne vinove loze prepliće elemente drame, strasti i obiteljskih konflikata, prikazujući bogatu tapiseriju ljudskih odnosa u kontekstu vinogradarstva. Tajne vinove loze je priča koja istražuje duboke osobne i obiteljske dileme, te kako ljubav može prevladati dugogodišnje sukobe i razdore.

35.epizoda

Vuk i Zoran raspravljaju o Teodorinoj smrti i ubojici. Raduleta posjećuje sin od Žutog, začuo se pucanj, a dječak je pobjegao. Dare prenosi Marku da Paun kuje plan protiv Vuka.

34.epizoda

Anja je saznala za laži i spletke koje joj je Dušan radio iza leđa, ona mu naređuje da da otkaz i prepiše sav udio u firmi na nju i da ode daleko od njih.

33.epizoda

Zoran napušta samostan. U Verinoj vinariji je i dalje aktualan problem oko bačvi. Dušan se ljuti na Anju. Vera govori Vuku da je Marko njegov sin.

32.epizoda

Mirtea nešto taji od Vere i ne može joj reći jer se zaklela Nenadu. Vuk na sudu razgovara s inspektorom koji vodi istragu Teodorinog ubojstva. Radule prijeti pištoljem Ivanu.

31.epizoda

Vera i Jelena raspravljaju o poslu. Dušan razgovara s Anjom i govori kako smatra ad Jelena nije dobra da bude na čelu vinarije i predlaže joj da se njih dvoje udruže protiv nje.

30.epizoda

Anja misli da ju Jelena pokušava okrenuti protiv Vuka i manipulirati s njom. Lina se ide naći s klijentom u vezi prodaje svojih kolača na veliko. Jelena saznaje da su Vuka pustili da se brani sa slobode. Vera govori Vuku kako je Mirtea pronašla svjedoka od one noći kada je Teodora ubijena i da želi svjedočiti na sudu.

29.epizoda

Vuku je prošla žalba te se može braniti sa slobode. Ruža pokušava doći do Zorana u samostanu no to joj nije pošlo za rukom jer on ne želi kontakt s nikime iz vanjskog svijeta. Paun prijeti Veri.

28.epizoda

Vuk razgovara s Anjom i govori joj kako Jelena nije smjela to napraviti bez nje. Vera ima problem s bačvama, vino je počelo curiti iz njih. Vera želi lažno svjedočiti u Vukovu korist.

27.epizoda

Anja je uzrujana što je Jelena s Jovićem preuzela firmu bez da se konzultirala s njom. Ruža ulazi u sukob s Radulom zbog situacije s preuzimanjem firme.

26.epizoda

Jelena govori Vladislavi da je ona nova predjsednica firme i da je Dušan Jović novi direktor. Anja i Jelena ulaze u sukob zbog njezinih novih odluka za firmu. Sud smatra da je puštanje Vuka Tomovića da se brani sa slobode preveliki rizik i donose presudu da ostaje u pritvoru.

25.epizoda

Molnar i Jelena raspravljaju o preuzimanju vinarije i tome tko će voditi posao sada kada je Vuk otišao. Radule se vratio kući. Vuk je završio u zatvoru.

24.epizoda

Dušan želi povući sav novac iz firme. Vuk se pakira i odlazi od Jelene. Vuk je otišao kod Vere, njihov razgovor završio je poljubcem koji je Mirtea vidjela.

23.epizoda

Vera ponovno kopa po papirima, a Mirtea joj preporuča da zapali te papire jer će ju inače progoniti i neće prestati kopati po njima. Paun razgovara sa Zoranom oko njegove ambicije da pronađe rješenje slučaja. Vuk je uspio prikupiti novac za ucjenu, ali je i prijavio slučaj policiji koji je završio hapšenjem grupe kriminalaca zbog pokušaja iznude.

22.epizoda

Jelena opet sumnja u Vukovu vjernost. Vera raspravlja s Vukom o ubojstvu i tome kako je Vuk siguran da Zoran nije ubojica. Ivan je uzrukaj oko situacije s Kristinom i za istu krivi Vladislavu.

21.epizoda

Vuk razgovara s Jelenom, ona je uzrujana i govori kako nije zaslužila situaciju u kojoj se nalazi. Vera u nesvjestici govori kako vjeruje Vuku. Vuk pokušava doći do novca. Kristina se našla u problemima.

20.epizoda

Molnar zove Vuka Tomovića, a Vuk smatra da ga netko pritišće i sumnja u njegove motive. Nemanja odlazi kod Pauna i govori mu da se Vera raspitivala o Teodorinoj smrti. Vuk je novčano ucjenjen.

19.epizoda

Ivan traži Vladislavu novac i laže da mu trebaju za račune. Vera priča s Mirteom o dokumentima o kojima su raspravljale koji se tiču Teodorine smrti. Zoran se pakira i odlazi iz samostana. Dušanu su provalili u stan.

18.epizoda

Vladislava odlazi u bolnicu u posjet Radulu, tamo saznaje da je Radulu nestao mobitel. Stefan govori Miri da se priča kako su Teodora i Vuk bili u tajnoj vezi. Kristina traži Ivana 300 eura.

17.epizoda

Vera predaje dokument o istrazi Teodorine smrti Mirtei, ona je znala da je bila pokrenuta ta istraga, a prešutila je Veri. Lina dolazi s poslovnom ponudom. Ristić više ne radi na slučaju, ali ima zanimljivije informacije.

16.epizoda

Paun je donio Veri dokument iz policije, koji razotkrivaju Vuka Tomovića, prema kojem Vera gaji emotivnu naklonost. Vukov brat, Zoran, još je u samostanu gdje pokušava pronaći mir. Zna da nekome mora ispričati čega se prisjetio iz noći kada je ubijena Teodora, djevojka koju je Zoran volio. Sada je Zoran uvjeren da zna kako se to dogodilo. Prisjetio se trenutaka u kojima je shvatio da su Vuk i Teodora bili u ljubavnoj vezi. Zoran se ne sjeća samog ubojstva. Sjeća se samo svađe u toj noći. Teodora ga je udarila nečim po glavi i on je izgubio svjest.

15.epizoda

Ispostavilo se da je Radula policiji odala Vukova sestra, Ruža. Vukova kćer, Anja, na poslovnom putu u Zagrebu definitivno prekine ljubavnu vezu s Dušanom Jovićem, poslovnim partnerom njenog oca, Vuka. Anja ode u Negotinsku krajinu, jer je to jedino mjesto u kojem može pronaći mir. Marko joj kaže da joj ima nešto važno za reći.

14.epizoda

Radule je operiran i nalazi se u komi. Vukov brat, Zoran, i dalje je u samostanu. Zoran se, pričajući svom duhovniku o davnoj smrti Teodore, prisjeća onoga što se dogodilo prilikom njenog utapanja u jezeru. S druge strane, Paun vodi svoju privatnu istragu o ubojstvu Teodore. Paun sumnjiči braću Tomović da su krivi za njezinu smrt.

13.epizoda

Anja kaže Marku i Veri da se hitno mora vratiti u Suboticu, jer je njen deda, Radule - ranjen. Ruža otkrije svom bratu, Vuku, da su se ona i Radule zbližili. Policijski inspektor je došao kod Vuka. Ispituje Vuka o okolnostima vezanim za ranjavanje Radula. Ruža pretpostavlja da je na Radula upucala Kristina, spremačica u Vukovoj kući, koja je iznenada nestala.

12.epizoda

Paun želi upozoriti Veru da Vuk nije baš tako pozitivan lik kao što ona misli. Dolaze Verini sinovi, Marko i Nemanja, i Paun napušta Verinu kuću, a da joj nije rekao zašto mu je Vuk sumnjiv. Vuk se sretne sa suprugom, Jelenom. Pita je zašto mu nije odgovarala na pozive. Ona mu odgovori da mu se namjerno nije htjela javiti. Vuk zna da ga ona više ne voli, da više nema prisnosti među njima i da je bolje za njih dvoje da ne žive više zajedno.

11.epizoda

Odlučio se posvetiti obitelji i da su mu sada potrebni njena pamet i njeni savjeti, kao i njena ljubav. Ružin brat, Vuk, vratio se kući, u Suboticu. Nekoliko dana je boravio u Negotinskoj krajini gdje je ojačao emocije koje već dugo vremena gaji prema Veri. Vukova supruga, Jelena, s druge strane, emotivno se zbližava sa slovenačkim kazališnim redateljem.

10.epizoda

Verin sin, Nemanja, koji studira u Beogradu, ima zdravstvenih problema. Vuk hitno krene s Verom u Beograd. Nemanja boluje od multiple skleroze. Bolest mu se pogoršala jer je u velikoj tenziji zbog ispita na fakultetu. Vera i Vuk provedu cijelu noć u čekaonici bolnice. Jelena, Vukova supruga, nervozna je što joj se on ne javlja. Želi da joj Vuk da dozvolu da filmska ekipa snima na njihovom imanju. Marko pita Anju, Vukovu ćerku, kakvi su njeni odnosi s biznismenom Jovićem koji je iznenada došao u Negotinsku krajinu. Ona mu prizna da je Jović njen ljubavnik.

9.epizoda

Marko razgovara s majkom, Verom. Želi od nje čuti tko je zapravo njegov biološki otac. Ona mu odgovori da je to onaj ko ga je odgojio i odškolovao. Marko nije uvjeren da je to istina. Vuk se iznenada pojavi u Negotinskoj krajini. Dođe kod Vere u posjetu. Vuk želi ići u hotel, ali ga Vera zadrži kako bi prenoćio u njenoj kući. Marko želi saznati od Vere je li Vuk njegov biološki otac. Vera mu potvrdi da je to točno, ali da Vuk to ne zna. Marko pita Veru hoće li to reći Vuku.

8.epizoda

Ruža govori Vuku Tomoviću da Radule želi napraviti veliki turistički kompleks na njihovom imanju. Vuk Tomović ne prihvaća najbolje tu ideju, jer misli da Radule na taj način hoće oprati novac stečen neregularnim putem. Vuk Tomović je pritisnut brojnim problemima koje ne može rješiti. Odlazi u kafić i opija se. U kafiću Vuk sreće Pauna, koji je iz Negotinske krajine došao u Suboticu s namjerom da dođe baš do Vuka. I Paun, baš kao i Vuk , gaji naklonost prema Veri.

7.epizoda

Zoran Tomović je otišao u samostan kako bi se oslobodio tamnih sjena prošlosti koje ga proganjaju više od dva desetljeća. Još uvek nije siguran u to je li on ili neko drugi ubio njegovu tadašnju djevojku, Teodoru. Zoran se nada da će u samostanu pronaći put ka spasenju. Zoranov sin, Ivan, pokazuje naklonost prema devojci, Kristini, koja je spremačica u domu Vuka Tomovića, Zoranovog strica. Kristina je neobična devojka koja uči Ivana pucati iz pištolja. Dok Ivan spava Kristina usmjeri pištolj u njega.

6.epizoda

Ruža kritizira brata Zorana, koji je zbog tamnih sjena iz prošlosti potpuno uništio svoj život i obitelj. Zoran je potonuo u alkoholizam, jer okrivljuje sebe za smrt devojke Teodore koja se utopila u jezeru prije više od dvadeset godina. Ruža govori Zoranu da jmu je potrebno liječenje, a u njenoj varijanti to ne znači odlazak u bolnicu već u samostan. Anja Tomović je iz Subotice došla u Negotinsku krajinu kod obitelji Smiljanić s namjerom da unaprijedi proizvodnju vina "Teodora". Njena prva ideja je kupiti susjednu parcelu kako bi proširila vinograd Smiljanića.

5.epizoda

Jelena na laptopu promatra fotografije izvjesnog muškarca. U sobu iznenada ulazi njen suprug, Vuk, a ona brzo zatvara računalo i kaže mu kako se pripremala za važan sastanak koji sutra ima u kazalištu. Jelenin otac, Radule, saznao je za Vukov plan da uloži u Verin vinograd u Negotinskoj krajini. On se nada da ih neće ponovo morati vaditi iz problema. Podsjeća ga da u Verinom kraju nisu bili nježni prema Vuku i njegovom bratu, Zoranu. Policajci razgovaraju sa inspektorom u kafiću o požaru koji se dogodio u Negotinskoj krajini.

4.epizoda

Verin sin, Marko, sretan je zbog toga što su njegova majka i Vuk Tomović postigli dogovor oko toga da on uloži u njihov vinograd i proizvodnju vina. Vuk bi trebao uplatiti polog i poslati svog enologa da im objasni tehnologiju vina. Svi se pitaju tko bi to mogao biti. Vukova kćerka, Anja, odlazi kod strica Zorana. Kaže mu kako je shvatila da je bio u pravu. Tata joj neće ništa reći, ostali u obitelji se ne razumiju u vino, a on je po njenom mišljenju jedini realan. Priznaje da nije kao njih dvojica, da nema sluha za vino i da nije za taj posao.

3.epizoda

Vuk Tomović stiže na Verino imanje, gdje s njenim sinom, Markom, započinje pregovore oko kupovine njihovog vina "Teodora". On mu pokazuje ugovor o ulaganju u njihov vinograd. Marko je u šoku. Vera osjeća nervozu zbog Vukove prisutnosti. Verin i Vukov susret nakon dvadeset godina je neizbježan. Jelena, Vukova supruga, počela je tragati za novom kućnom pomoćnicom. Na razgovor za posao dolazi atraktivna devojka, kojoj Jelena odmah u startu kaže kako ne traži hostesu, već spremačicu.

2.epizoda

Vinarija Vuka Tomovića je napravila poslovni dogovor s francuskim distributerom vina. Francuzi su spremni da mu distribuiraju onoliko vina koliko im može isporučiti. Vuk smatra da njegovo vino nije dovoljno kvalitetno za taj aranžman. Misli da je bolje da distribuira vino "Teodora", koje u Negotinskoj krajini radi Vera. Verin sin je uvjeren da je Vukova ponuda izuzetna prilika za njih, ali Vera tu vijest dočeka s velikom rezervom. Posvađa se sa sinom jer ona ne želi saradnju s Vukom.

1.epizoda

Vera sa svojim sinom brine o vinogradu u Negotinskoj krajini. Spremaju se za odlazak na Sajam vina u Beogradu. Verin sin je uvjeren da je vino koje su napravili izuzetno. S druge strane, u okolini Subotice, Vuk Tomović vodi uspešnu vinariju. Vukova kćerka, Anja, studirala je enologiju u inozemstvu i za sajam priprema vino po uzoru na francuski model. Vukov brat, Zoran, nije zadovoljan vinom koje je Anja kreirala. Zoran je psihički nestabilan, ali odličan poznavalac vina. Dolazak na sajam najavila je i firma iz Francuske, veliki distributer vina za europsko tržište.