Ostalo

Hana i Goran donijeli pobjedu svome timu, Bahra dijelila zdravstvene savjete, a pjevali se i Oliverovi hitovi

Već u prvoj epizodi jedinstvenog zabavnog kviza '10 pitanja', pod voditeljskom palicom Antonije Blaće, nije nedostajalo smijeha i šaljivih dosjetki naših timova

RTL TV
27.04.2020 21:00

Tri odabrane natjecateljice iz svog su doma pokazale koliko dobro poznaju Hrvatsku, a u pomoć su im priskočile zvijezde RTL-ovih showova. Hana Rodić i Goran Jurenec zaigrali su sa Sandom iz Makarske, Bahra se pridružila timu Katarine iz Kalinovca, a najpoznatiji Imoćani Danijela i Josip udružili su se s Martom s otoka Prvića.


Bahra o lubenicama

Zaredala su se raznolika škakljiva pitanja o Lijepoj Našoj, pa su tako timovi morali pokazati zavidno znanje o vrstama pasa, atletici, sadnji lubenice, ali i prisjetili se koji to par iz 'Ljubav je na selu' ima najviše djece. I dok je neke timove krasila dobra suradnja i usklađenost, neke je natjecatelje koštala preveliko povjerenje u njihove 'zvjezdane pomagače' koji su ih naveli na potpuno krivi trag, pa je tako Bahra tvrdila da je 'hrvatski hladnokrvnik' autohtoni hrvatski pas, ali udijelila je i poneki zdravstveni savjet.


Jedinica iz geografije

Prva velika prepreka za sve timove pokazalo se geografsko pitanje o malenom selu Kajgani , čije ime nitko nije točno pogodio jer su se ispriječili odgovori poput 'Omleta' i 'Jajoglava'.

Sve je posebno raznježilo pitanje o Oliverovoj pjesmi 'Kad mi dođeš ti' čije su stihove timovi morali nastaviti, pa je uslijedila prava zborska izvedba legendarne balade.


Što to jede Tony Cetinski?

Antonija Blaće najavila jetimovima da će zadnje pitanje u svakoj epizodi biti malo drugačije, tj. odnosit će se na neku poznatu osobu iz javnog života. Budući da odgovori na njih nisu poznati široj javnosti, u njihovu rješavanju može im pomoći samo zdrava logika ili pak čista sreća. U prvoj su epizodi tako timovi morali pogoditi omiljeno jelo Tonyja Cetinskog , a kad su čuli ponuđene odgovore, uslijedilo je pravo mozganje jer prvo je trebalo odgonetnuti što je žgvacet , što boškarin , a što špalete.

Natjecateljima se porukom javio i sam Tony te im otkrio da je točan odgovor fritaja s istarskim šparogama , baš kako su i slutili.

S osam točnih odgovora laskavu titulu pobjednice prve epizode, ali i 1600 kn na kraju je odnijela Sanda iz Makarske, kojoj su pomagali Hana i Goran.

Već sutra od 20.30 ne propustite novu uzbudljivu epizodu kviza '10 pitanja'.