Ostalo

Nakon mozganja o anatomiji i kiselom kupusu čak dva tima podijelila prvo mjesto, a pobjedu im donijela...

Večerašnja epizoda donijela nam je i dosad neviđenu situaciju - dvije pobjednice!

RTL TV
30.04.2020 21:10

U večerašnjoj epizodi kviza '10 pitanja' natjecali su se Lucijana iz Brdovca pokraj Zaprešića u paru s Davorom i Tinom iz prve sezona showa 'Supepar', Elvira iz Zagreba s Renmanom , zagrebačkim reperom i natjecateljem showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' te Sunčana, rodom iz Šibenika, a sada s osječkom adresom, koja je za svog pomagača odabrala Nikolinu Sajević iz 12. sezone 'Ljubav je na selu'.

Već na prvom pitanju natjecatelji su se počeli češkati po glavi jer je riječ bila o botanici koja je najviše problema zadala Davoru iz 'Superpara', no na koncu su svi dali točan odgovor na pitanje o tome koja vrsta ne spada u najrjeđe hrvatske biljke. Odgovor je bio dalmatinska špatula.

Pitanje iz anatomije oduševilo je ponovno Davora jer je odmah znao da se na hrvatskom jeziku slijepo crijevo još kaže i crvuljak. I ne samo to! Da dokaže svoje znanje, Davor je svima pokazao ožiljak od operacije slijepog crijeva!

Smijeha nije nedostajalo ni kad je došlo vrijeme za pitanje o tome koji glazbenik pjeva prvi stih pjesme 'Moja domovina'. Kandidati su se trudili otpjevati početak pjesme, no nikako nisu bili sigurni je li pjevač muškog ili ženskog roda. Točan odgovor na to pitanje na kraju su ponudile samo Sunčana i Nikolina, koje su odgovorile Oliver Dragojević.

Da su svi pratili Svjetsko nogometno prvenstvo 2018., dokazuje i to što su nakon malo premišljanja svi dali točan odgovor na pitanje s kim je reprezentacija Hrvatske igrala produžetke, isto kao što su svi znali da je za kiseljenje zelja potrebna voda.

Probleme im je zadalo pitanje o hrvatskoj obiteljskoj seriji iz 80-ih godina 'Ne daj se Floki'. Morali su odgonetnuti u kojem je zagrebačkom kvartu snimana serija, a odgovor je bio u Španskom. Nisu se proslavili ni na pitanju o tome tko je bio prvi ljubavni par iz reality showova, ali su zato ''gađali'' i skoro svi pogodili da je Belma Džomba bila viceprvakinja u savate boksu, što im je i sama potvrdila videoporukom!

Novčanu nagradu od 1800 kuna odnijele su Sunčana i Nikolina te Elvira i Renman jer su oboje imali devet točnih odgovora.

Novi natjecatelji, škakljiva pitanja i puno dobre zabave čekaju vas i sljedeći tjedan u kvizu '10 pitanja'.