Ostalo

Novi 'zvjezdani pomagači' stigli u '10 pitanja' - muke im stvarali Rundek, Dvornik i Krležina djela!

I treća epizoda kviza '10 pitanja' bila je prepuna simpatičnih mozganja natjecatelja koje su ovaj put do pobjede vodili novi 'zvjezdani pomagači'

RTL TV
29.04.2020 21:10

'Superpar' Tina i Davor zaigrali su s Lucijom iz Zagreba, zvijezda 12. sezone 'Ljubav je na selu' Nikolina Sajević udružila se s Matejom iz Donje Stubice, a reper i bivši kandidat showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' Renman te Jelena i Maki činili su zagrebačku kombinaciju.

Škakljiva pitanja o flori i fauni, čokoladi s rižom, našim najboljim nogometnim strijelcima, vjetru u pjesmi Alena Vitasovića ili Krležinim 'Zastavama' za neke su bila prevelik zalogaj, a 'zvjezdani pomagači' na vrlo su živopisne načine pokušali svoje kandidate dovesti do točnih odgovora.

Zapelo je već na prvom pitanju, u kojem su timovi morali odgonetnuti koje se mjesto ne nalazi u Hrvatskoj. Točan odgovor bio je ''Babin Zub'', a bod je dobio tim Davora i Tine koji su u svom stilu i posebno energično proslavili tu činjenicu.

I dok su Renman, Davor i Tina prilično uspješno surađivali sa svojim parovima, Nikolinina kandidatkinja bila je dosta sumnjičava prema znanju svoje pomagačice pa su njihove sekunde za dogovaranje bile ispunjene šutnjom, a Mateja je nekoliko puta u zadnji čas promijenila svoje mišljenje i tako prosula nekoliko dragocjenih bodova.

Jedno od pitanja koje je kandidatima stvaralo najviše problema bilo je ono, kako ga je Antonija Blaće najavila, ''glazbeno-botaničko''. Trebali su, naime, odgonetnuti iz koje porodice dolazi jednogodišnja zeljasta biljka heljda, a među ponuđenim odgovorima bile su porodice: ''belana'', ''dvornika'', ''rundeka'' i ''kovača''. Prvih nekoliko sekundi trajali su šok i nevjerica, a zatim i urnebesne rasprave i estradna objašnjenja za koje su smatrali da ''drže vodu''. No na kraju nitko nije pogodio da se radi o porodici dvornika.

Timovi su nakratko skoknuli i do mora jer su trebali prepoznati da je jadranski bračić endemična vrsta alge. Točan odgovor ponovno nitko nije ponudio, no Nikolina je bila vrlo sigurna da se radi o ježu pa je dala svoje objašnjenje: ''Ja nam moru ježa vidim, rijetko kad da vidim raka''.

U trećoj epizodi kandidatima se javio i Bojan Jambrošić kako bi im dao odgovorna pitanje gdje se nalazi polje suncokreta kojim započinje spot njegov spot 'Zadnja stanica', a točan odgovor bio je Vukovar.

Nakon zbrajanja bodova, Antonija Blaće otkrila je da drugo mjesto dijele Renmanov i Nikolinin tim s tri točna odgovora, dok je pobjednički tim onaj Davora i Tine, a njihova natjecateljica Lucija sa šest točnih odgovora kući odlazi i s 1200 kuna. Ta je vijest posebno razveselila simpatičnog Davora koji je pobjedu proslavio skidanjem majice i navijanjem, što je sve nasmijalo.

Nova epizoda kviza '10 pitanja' na rasporedu je već sutra od 20.30 sati na RTL-u.