Ostalo

Biftek Wellington: Ako ne želite vlažno tijesto oko mesa, napravite dimnjak - evo kako!

Katica je na temelju jedne Željkine riječi shvatila što treba učiniti - i zašto

RTL TV
05.12.2019 14:30

Kandidati showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' u jučerašnjoj su epizodi morali pripremitibiftek Wellington, koji se peče u lisnatom tijestu, a pritom su naučili vrlo koristan trik.

Naime, kada se meso peče, pari se i otpušta sokove koji zatim cure po tijestu i namaču ga. Zbog toga je dobro na tijestu napraviti dimnjak koji će odvoditi paru iz tijesta i neće ga napariti.

Katica je dimnjak, na savjet Ane Grgić ,napravila pomoću aluminijske folije.

"Upoznata sam s tom tehnikom. I kod kuće, kad recimo pripremam šunku u kruhu, uvijek stavim te dimnjakeda se unutra tijesto ne namoči tekućinom od pečenja", objasnila je Katica.

Što će kandidati večeras kuhati, ne propustite doznati u 21:15 na RTL-u!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.