U prvoj mentorskoj selekciji pojedinci su morali pripremiti srdele i savor, a kakose to radi, pokazao je predsjednik žirijaTomislav Špiček. Prvb je detaljno objasnio kako filetirati srdele.
"Možete rukom skinuti glavu, skinuti utrobu, odvojiti srednju kost: radite palcem do repa i kad ste je dobili, opet si palcem pomognete da možete odvojiti do repa", rekao je Špiček te pokazao kako se to radi.Zatim je pokazao kako to učiniti pomoću nožića.
Kada filetirate srdele, frigajte ih u jednoj tavi, uvaljane u brašno.
U drugoj tavi pripremite savor ili savur: na maslinovom ulju povenite luk srebrenac ili ljubičasti luk (važno je da nije jako ljut), zatim mu dodajte lovorov list, prošek i vinski ocat. Pustite da prokuha da dobije gustoću i servirajte s prženim srdelama.
A nove epizode kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledajteod ponedjeljka do petka u 20:45!