Ostalo

Čokoladna torta bez brašna po receptu Željke Klemenčić: Super fina i jako jednostavna!

Članica žirija 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' otkrila nam je svoj recept za omiljenu čokoladnu tortu!

RTL.hr
21.12.2020 09:30

SASTOJCI:

- 400 g dobre tamne čokolade (barem 72 % kakaa)

- 4 žlice meda

- 4 jaja

- šalica, odnosno konzerva kokosova mlijeka

- dvije šalice mljevenih badema

PRIPREMA:

Na laganoj vatri pomiješajte mlijeko, nasjeckanu čokoladu i med, miješajte dok se ne sjedini. U drugoj velikoj posudi izmutite jaja pa im dodajte mljevene bademe - nakon toga pomalo dodajte smjesu od čokolade, cijelo vrijeme miješajući. U pećnici zagrijanoj na 150 pecite oko sat vremena. Tekstura je bolja ako se peče u vodenoj kupelji. Jako jednostavno i fino!