Ostalo

Dario i Marija napravili najbolje jelo pa dobili tri devetke: 'Topi se u ustima, savršeno, čestitam vam!'

U srijedu navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' vodila se žestoka borba timova, a svaka paralelna jedinica imala je određenu tehniku kuhanja koju je trebala ispuniti. Unatoč početnim problemima pred žiri su stigla vrlo solidna jela.

RTL.hr
24.02.2021 23:08

Predsjednik žirija Tomislav Špiček kandidatima je predstavio novi kulinarski zadatak koji je izazvao nemir među radnim jedinicama. Naime, Mahir i Fatima te Šajeta i Edi imali su poteškoća oko toga što spakirati 'u škartoc', dok su Joško i Jazz te Ivana i Velimir morali smisliti taktiku za jelo 'bez plamenika'. A za radnom jedinicom Miroslave i Nebojše su se vodile rasprave oko toga kako treba jelo pripremiti, nevezano za zadatak. Bez obzira na početne trzavice mentori Željka Klemenčić i Ivan Pažanin bili su ugodno iznenađeni ishodom te su mnoge pohvalili za snalažljivost.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

U kategoriji 'bez plamenika' Jazz i Joško žiriju su ponudili brudet od sipe iz pećnice s ječmom, a Banfić i Grgić su pripremili pečenu svinjetinu s gljivama te pire od pečene cikle i manga.

Ovo je bio izuzetno težak zadatak koji bi i za mene bio izazov. Joško i Jazz, to što ste uzeli sipu i išli na neku varijantu brudeta je za svaku pohvalu. Ta hrabrost, ta ludost i ta energija me oduševljava i drago mi je da je to ispalo tako dobro. Ivana i Velimir, vi ste se poigrali teksturama i okusima, ali sve je dobro i ja sam zadovoljan", pohvalio je oba tima Pažanin pa su tako Joško i Jazz s 25 bodova opet bili za jedan bod bolji od konkurencije.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Idući zadatak bio je 'otkostiti pile', a u tome su se okušale Jozefina i Ksenija , koje su napravile tortilje s piletinom, te Danijela i Josip koji su se odlučili za pohanu piletinu sa šparogama i kus-kusom.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Jozefina i Ksenija, jako ću pohvaliti vaš tanjur jer vizualno jako dobro izgleda, okusi su dobri, zabavno je, zanimljivo i ukusno, svaka čast. Danijela i Josip, ni vašem jelu ne nalazi manu. Pirove pahuljice su jako hrskave, sočno meso, začini dobri, mislim da možete biti zadovoljni svojim radom", komentirala je zadovoljno Željka. Djevojke su zaradile 26 bodova, a Danijela i Josip ukupno su dobili 24 boda.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Tehniku 'u škartocu' pripremali su Fatima i Mahir te Šajeta i Edi , a na razočaranje Pažanina, oba su para u škartoc spakirala meso, a ne ribu.

Fatima i Mahir, vaše jelo mi se sviđa, lijepo je začinjeno i tema je odrađena, dok su dečki imali krivi odabir mesa i trebali su to malo drugačije odraditi", kazao je Špiček. Fatima i Mahir od žirija su dobili 23 boda, a dečki su skupili samo 18 bodova te im se sutra ne piše dobro.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

S obzirom na situaciju, ovo jelo se zove pretposljednja večera", kazao je u šali Šajeta svjestan njihovog stanja na bodovnoj ljestvici.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Iduća tehnika je bila – 'puniti', pa su Mirela i Ljuba napunile pileće rolice sa špinatom i mozzarellom s pireom od mrkve, a Dario i Marija išli su na bednjansku klasiku – puricu punjenu s mlincima i domaći njoki kao prilog.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Koja kvaliteta jedenja, topi se u ustima, njoki su savršeni, umak je odličan, čestitam vam, super ste ovo odradili!" pohvalio je Pažanin bednjansku puricu koja se svidjela svima u žiriju.

Dario i Marija su napravili lijepi tanjur, baš fino i dobro odrađeno, puno bolje nego Ljuba i Mirela, koje su imale jako lijepo servirano jelo, ali možda malo suho meso", komentirao je Špiček. Najbolje jelo večeri žiri je nagradio s visokim ocjenama pa su Dario i Marija veselo slavili tri devetke i visokih 27 bodova, dok su Ljuba i Mirela zaradile 24 boda.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Mi smo prezadovoljni s ocjenama i danas smo baš vjerovali u sebe", priznali su Dario i Marija.

Posljednji parovi na redu dobili su zadatak – 'blanširati', pa su Miroslava i Nešo blanširali blitvu s krumpirom kao prilog skuši, a Ivana i Aki su blanširali grašak i mrkvu kao prilog svinjetini.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Ivana i Asmir su se izgubili na kraju samog jela, jednostavno je sve otisku k vragu i to nije dobro izgledalo" prokomentirao je Pažanin njihovo jelo koje nije oduševilo žiri pa se u ovom dvoboju čak nije toliko ni primijetio gaf koji su napravili Miroslava i Nešo.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Mi nikad nismo skidali glavu i rep kad je riba u pitanju, ali za mene je ovo super tanjur, hrabar odabir namirnice. Miroslava, meni je ovaj vaš umak super, ja sam oduševljen, to baš jako paše i zato čestitam", pohvalio je Pažanin pa je par zaradio 24 boda, dok su Ivana i Aki skupili samo 18 bodova.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Kad su se svi bodovi zbrojili, Šajeta i Edi ispali su najslabiji par u Željkinom timu, a Mahir i Fatima u Pažaninovom timu te se upravo ta dva para sutra bore za ostanak u showu. Tko će se bolje snaći u prvom kulinarskom dvoboju ove sezone – pogledajte u četvrtak u 20.45 sati na RTL-u!