Deniz Zembo u prošloj je epizodi showa ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' na jednu večer postao član žirija, a prije toga je imao i pokaznu vježbu, tijekom koje je duelistima, Snježani i Mariju te Anti i Danilu , ali i njihovim pomagačima, objasnio što i kako trebaju pripremiti.
Na meniju su bila tri sljeda: predjelou obliku tri vrste namaza,juha od špinata skobasicomiglavno jelo- dvije vrste sarmi. Jedna sarma bila je biosarma, spravljena od suncokretovih sjemenki koje su poslužile kao zamjena za meso, a druga je telesarma, tradicionalna sarmaod mljevene teletine.
No kako se sarma kuha satima, chef Zembo duelistima je pokazao kako da naprave brzu verziju sarme - s kuhanom rižom.
"To je takozvana ubrzana sarma", rekao je gost i sve nasmijao.
Sarma gotova za sedam minuta
"Pokazne vježbe su jako dobre jer pojašnjavaju detalje i mjesta gdje neiskusni budući kuhari ili amateri kuhari mogu preskočiti grešku, ako ih se upozorina grešku na vrijeme", objasnio je Zembo.
"Chef koji nam je došao u goste je fantastičan, oduševio me je", komentirala je Snježana Tončić .
"Jednog dana, kada nestane mesa, a kakva je situacija, to će nam nestati u skoroj budućnosti, onda ima ovih sjemenki za ptice isvega što nađete, od toga možete napraviti okuse koji podsjećaju na ove naše mesne tradicionalne", rekao je Zembo, koji se vodi filozofijom održivog kulinarstva.
"Obično se sarma radi satima, danima... Ovo je za sedam minuta gotova sarma i vozi! To je ideja", rekao je Zembo i upozorio natjecatelje da odrežu debeli dio kupusa kako bi mogli lijepo smotati sarmu te kako se ona ne bi raspala i iz nje ispao nadjev."
Zembo je objasnio i na što su natjecatelji trebali paziti prilikom pravljenja triju namaza te juhe.
Pogledajte video, a nove epizode showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledajte od ponedjeljka do četvrtka od 21 sat na RTL-u!