Ostalo

Iako se činilo da im ništa ne ide po planu, Dario i Marija skuhali su najbolje jelo!

U današnjoj emisiji Tri, dva, jedan – kuhaj" pred kandidatima je novi zadatak za koji imaju 75 minuta. Dvije paralelne radne jedinice imaju isti zadatak po receptu koji im je zadao žiri.

RTL.hr
23.02.2021 22:15

Nekim kandidatima nije bio jasan zadatak, a neki, poput Šajete i Edija, nisu znali razrezati pile pa je Špiček uskakao u pomoć.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Marija i Dario trebali su napraviti prženu piletinu u umaku od kikirikija s prženim povrćem, a isti taj zadatak u Pažaninovu timu rade Ivana i Aki.

Jozefina i Ksenija rade isto što i Miroslava i Nebojša, odnosno teleću jetricu u prošeku, zapečenu palentu i prženi luk.

Nebojša je bio uvjeren da jako dobro barata zadatkom, ali je već pri prvoj posjeti Željka ustanovila da nešto ne štima, no Nešo nije htio ni čuti da postoji problem.

Jazz i Joško te Ljuba i Mirela dobili su zadatak napraviti piletinu s marsala umakom i shiitake gljivama te domaće rezance, a oba para najviše su se mučila s pripremom tjestenine.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Danijela i Josip pripremali su isto što i Fatima i Mahir, a njihov zadatak bio je pripremiti filete grdobine u kremi od limuna i rižoto s komoračem.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Kod Edija i Šajete kuhalo se isto što i kod Ivane i Velimira – piletina s orasima i medaljoni od kus-kusa i paprike. Upravo su oni prvi i donijeli svoje jelo pred žiri. Iako je recept bio potpuno isti za oba para, jela su izgledala potpuno drugačije, što je najviše zbunilo Pažanina.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Savjet je bio da idu nekim svojim pristupom, ali je možda bolje da se u prvoj fazi drže recepta jer bi sve mogli uništiti", komentirao je Pažanin.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Špiček je za Edijevo i Šajetino jelo rekao da meso nije pečeno te da im nedostaje umaka, ali i začina. Puno zadovoljniji bio je jelom koje su ponudili Ivana i Velimir.

Edi i Šajeta za svoje su jelo skupili svega osam bodova dok su Ivana i Velimir dobili okruglih 20.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Sljedeće jelo donijeli su Jazz i Joško te Mirela i Ljuba. Oba para bila su zadovoljna onim što su pripremila iako su se dame bojale hoće li se svidjeti to žiriju.

Radili ste po istom receptu, dobili ste različita jela. Ja ću prednost dati Jazz i Jošku. Imate nešto tanje i šire rezance i meni se sviđa kako kupe umak koji je fino zamašćen", kazala je Željka, koja je, kao i Špiček, zamjerila Ljubi i Mireli što su stavile previše curryja.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Fulana je tema, prejak je okus, rezanci su prežuti", komentirao je Špiček. Zaljubljeni par zbrojio je 22 boda, dok su novopečene prijateljice dobile 18 bodova.

Fatima i Mahir te Josip i Danijela pripremali su grdobinu, a najveći problem za Danijelu je, osim što ne voli ribu, bio i to što se umak dosta razdvajao.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Super je recept i kod oba para je to dobro, ali količina limuna je dosta opasna jer sve drugo može pasti u drugi plan. Ja komorač ne osjetim", kazao je Pažanin, koji je na kraju više pohvalio Željkin par nego svoj.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Danijela i Josip zaradili su 20 bodova, a njihovi konkurenti Fatima i Mahir, bod manje, znači 19.

Jozefina i Ksenija te Miroslava i Nešo treći su donijeli svoja jela pred žiri, a pritom je Nešo nahvalio svoje jelo toliko da mu je Pažanin poručio da bi on trebao sjediti na mjestu žirija.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Željka je pohvalila Jozefini i Kseniju.

Vaša palenta je puno bolja i jetrica su bolje obrađena, ali nisam zadovoljna umakom. Luk je ostao sirov", rekla je Željka. Špiček je bio zadovoljniji jelom Miroslave i Neše, dok je Pažanin njihovo jelo smatrao smiješnim jer je nedopustivo servirati jelo bez umaka.

Naposljetku su Miroslava i Nešo dobili 17 bodova, a Jozefina i Ksenija 19.

Posljednji pred žiri stižu Ivana i Aki, odnosno Marija i Dario.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Oba jela su uspješna, povrće vam je dobro. Jako lijepo, nemam primjedbe", bio je zadovoljan Špiček.

Ivana i Aki dobili su 22 boda, a Marija i Dario 23, što je ujedno bio i najbolji rezultat večeri.

U ukupnom zbroju nakon dva dana, u timu Pažanin vodeći su Ivana i Aki, a najlošiji Fatima i Mahir. Kod Željke u timu najbolje stoje Jazz i Joško,a najlošije Šajeta i Edi.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

No, o tome tko će u četvrtak u dvoboj, pribrojit će se rezultati sutrašnje emisije, koja je na programu u 20:45 na RTL-u!