Ostalo

Ivan Pažanin o poslovnom uspjehu u Splitu: 'Moji su dani u restoranu ludi, dajem se tristo posto u sve!'

Omiljeni splitski chef ljeta provodi u rodnom gradu, gdje u restoranu piše kulinarsku povijest Mediterana, a nakon odrađene sezone vratio se u kulinarski show Tri, dva, jedan - kuhaj!' kako bi zajedno sa Željkom Klemenčić i Tomislavom Špičekom ocijenio jela novih kandidata.

RTL TV
19.10.2019 10:00

Ivan Pažanin je poznati splitski chef koji je svoj kulinarski zanat izbrusio u poznatim kuhinjama diljem Jadrana da bi na kraju u suradnji s jednim splitskim ugostiteljem otvorio restoran Štorija by Biberon, gdje tijekom sezone radi kao šef kuhinje. Tako se ponovno vratio u svoj rodni Split, što ga posebno raduje.

Ivan Pažanin u restoranu

Nema ništa lipše nego vratiti se doma nakon pustih godina. Moji su dani u restoranu ludi. Restoran je moja matica, to sam ja, to je moj život. Kad sam u restoranu, fokusiran sam samo na to. Dajem se tristo posto u sve, moram nadoknaditi kad sam tamo sve ono što sam propustio", otkriva Pažanin koji se tijekom godina profilirao kao jedan od najglasnijih promotora mediteranske kuhinje i maslinova ulja na ovim prostorima.

Ivan Pažanin u restoranu

Volim mediteransku kuhinju i u svom kuhanju uvijek koristim 70 posto ribu i 30 posto meso te se uvijek trudim koristiti kvalitetne lokalne namirnice. Volim se držati kuhinje u kojoj se najbolje osjećam i u tom se stilu neprestano usavršavam", kaže splitski chef koji je ove sezone morao ranije napustiti restoran kako bi se pridružio Željki Klemenčić i Tomislavu Špičeku u žiriju RTL-ova showa Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Ivan Pažanin u restoranu

Iako se zbog snimanja emisije treba privremeno preseliti u Zagreb, priznao je kako još ne razmišlja o selidbi te svaki slobodan trenutak koristi za bijeg južne krajeve.

Ivan Pažanin u restoranu

Zasad mi je ovako jako dobro. Vodim restoran u Splitu, a televizijski dio odrađujem u Zagrebu. Ljeti sam u Dalmaciji, zimi u metropoli. Zadovoljan sam sa svim svojim dosadašnjim uspjesima i angažmanima. Volim i televizijski segment, jednako koliko volim i rad u restoranu. Sve što radim, radim s ljubavlju, i to je najvažnije", zaključuje Pažanin.

Pročitajte još
Pogledajte fotografije neodoljivog Ivana Pažanina u svom restoranu u Splitu!

Sedmu sezonu kulinarskog showa Tri, dva, jedan - kuhaj!' ne propustite pogledati u ponedjeljak u 21:15 sati na RTL-u!