Ostalo

Ivana nakon pobjede u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!': 'Juan i ja smo baš kliknuli. Ne bih uopće drugačije...

U intervjuu za RTL.hr Ivana je ispričala kako joj se svidjelo u showu, kako se slagala s Juanom te koji su joj planovi za budućnost.

RTL.hr
18.03.2022 13:00
Pročitajte još
Juan nakon pobjede u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!': 'Ivana je ponekad malo komplicirana, a moja žena je...

Ivana Jukić zaplakala je od sreće kada je Tomislav Špiček nju i njenog partnera Juana proglasio pobjednicima devete sezone showa ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' Dolazi iz Donje Pušće, a najveća ljubav, uz supruga i četvero djece, joj je kuhanje!

U intervjuu za RTL.hr Ivana je ispričala kako joj se svidjelo u showu, kako se slagala s Juanom te koji su joj planovi za budućnost.

Kada ste se prijavili u show, je li vam na kraju pameti bilo da ćete i pobijediti?

Nisam se nadala da ću pobijediti jer nikad ne znaš tko te od kandidata tamo čeka i tko kako kuha.

Koja je bila vaša prva reakcija kad su vas spojili s Juanom? Biste li drugačije da ste mogli birati?

Ne bih uopće drugačije odabrala! Juan i ja smo baš kliknuli, imali smo tu neku kemiju u kuhinji. Frcale su iskre ponekad i ponekad bi nam se misli razilazile, ali na kraju smo se uvijek našli na točki s koje smo mogli napraviti i isporučiti dobro jelo.

Kako je kuhati s posve nepoznatom osobom (a pritom znati da se morate slagati i biti usklađeni ako želite dogurati daleko u showu)?

Juan je meni bio nepoznat prva dva-tri dana, nakon toga ga više uopće nisam smatrala nepoznatom osobom. Po cijele dane smo bili zajedno, svi smo se družili. Ne mogu ga uopće navesti kao nepoznatu osobu!

Kakvi su komentari vaših najbližih na pobjedu?

Neki su tek sinoć doznali da sam pobijedila, bilo je to iznenađenje! Ali komentari bližnjih i poznanika su uglavnom svi jako pozitivni. Prepoznaju me na placu i kumice!

Koji vam je recept bio najveći izazov, a što ste skuhali kao od šale?

Bila sam sigurna da ćemo ''razvaliti'' puricu s mlincima, pa je to bilo neuspješno! Štrukle također! Nisam nikad k nijednom receptu pristupila kao nekom nerješivom izazovu. Uvijek idem otvorenog uma i kako naiđem na neki problem, tako ga rješavam. Svaki je recept imao nešto svoje;čak i onaj najjednostavniji, može se na kraju pokazati kao najkompliciraniji.

Što mislite o vašim protivnicima u finalu? Jeste li očekivali njih ili neki drugi par?

Kad smo došli do top tri parova, bilo mi je svejedno tko će u finale, nisam nikog favorizirala. Mogli smo i mi ispasti, na kraju krajeva.

A o ostalim kandidatima? Tko vam je bio najdraži, a s kim baš niste pronašli zajednički jezik? Čujete li se/družite s ostalim natjecateljima?

Svi smo se zbližili, nikad nije postojalo neko rivalstvo. Ne mogu baš ništa loše reći o nikome. Ostala sam jako dobra sa Sandrom i Anom, čujem se i s Juanom, naravno.

Što kažete na komentare nekih kandidata da ste se previše postavili kao šefica pa ponekad niste dali Juanu da dođe do izražaja?

Možda čak i jesam bila malo dominantnija, ali to nije bilo namjerno. Inače sam osoba koja voli pruzeti inicijativu. Na kraju krajeva, kao mama četvero djece, i moram voditi glavnu riječ i imati sve pod kontrolom. :) Radila sam kao menadžer i imam to u sebi da sam vođa. I to kako funkcionirate na poslunekako se uvijek prelije i na privatni život. I ako ste još osoba koja se i u životu voli dokazati, onda je nekako to neminovno, ali ništa zlonamjeno. Sve je bilo u svrhu da jelo na kraju bude dobro.

Što mislite o članovima žirija?Koliko su vam značili njihovi savjeti?

Željka i ja imamo vrlo slično viđenje hrane i pristupanje hrani, Pažanin mi je opet blizak jer imam i supruga kuhara pa znam kako funkcioniraju i razmišljaju. A Špiček je moje gore list pa smo se i na taj način razumjeli. I njegovi savjeti često su me podsjetili na mamine i bakine, isti pristup hrani imaju, to je taj isti mentalitet.

Vaš je suprug profesionalni kuhar... Kako je komentirao vaš nastup i pobjedu u showu?

Moj muž je moj oslonac i moj najveći kritičar. Da, naravno da me savjetovao za neke stvari, ali nije uvijek znao što ćemo kuhati. Kod nas doma glavna tema je uvijek hrana. Imamo zajedničke teme, slična razmišljanja o hrani. Ja učim od njega, uči i on od mene neke stvari.

Najdraža uspomena iz showa?

Pa možda bih mogla izdvojiti naše tri desetke! One su nam nekako obilježile nastup u showu.

Kulinarski planovi u budućnosti?

Prvi plan je položiti sve ispite da mogu početi predavati u ugostiteljskoj školi. Prvenstveno ću i dalje kuhati za svoju obitelj i prijatelje i biti mama. Nekad, u budućnosti, voljela bih se možda posvetiti i preuzimanju restorana svojih roditelja, ali tek kada djeca još malo odrastu. Trudim se biti i više aktivna na Instagramu i dijeliti svojim pratiteljima i drugim mamama recepte i savjete o raznovrsnoj prehrani djece.