Sastojci:
janjeća pisanica 4 kom (4 x100 g)
svježi timijan 1 grančica
svježi ružmarin 1 grančica
blitva svježa 400 g
zlatni šampinjon 500 g
pršut 200 g
lisnato tijesto Ledo (otopljeno prije upotrebe) 500 g
kelj pupčar 500 g
krumpir 500 g
luk crveni 1 kom
maslac 100 g
Priprema:
Janjeću pisanicu oblikovati da bude iste debljine kroz cijelu duljinu.Tavu ugrijati na visoku temperaturu, meso malo nauljiti i kratko popržiti sa svih strana, maknuti stave na hladan tanjur.
Duxelle (krema od gljiva) - gljive sitno isjeckati u multipraktiku. Luk karamelizirati na maslinovom ulju i dodati maslac i gljive, posoliti i popapriti. Pirjati dok sva tekućina ne ispari. Dodati timijan. Ohladiti.
Blitvu (cijele listove) blanširati, preliti hladnom vodom i osušiti, potpuno odvojiti od stabljike - maknuti cijeli središnji bijeli dio, samo zeleni dio ostaviti.
Lisnato tijesto tanko razvaljati i izrezati na veličinu potrebnu za meso, za svaki file je potreban još jedan komad tijesta koji služi kao pokrov, također kao i dekoracija. Zarezati na nekoliko mjesta i rastegnuti kako bi izgledalo kao mreža.
Ohlađeno meso osušiti na kuhinjskom ubrusu, posoliti i popapriti. Na šnitu pršuta staviti list blitve, zatim premazati duxelle i staviti janjeću pisanicu, zaviti, zatim sve zajedno umotati u tijesto, lijepeći rubove jajetom. Dobro stisnuti sobje strane i odstraniti višak tijesta. Premazati jajetom i preko staviti napravljenu mrežu od tijesta. Ponovno premazatijajetomi peći u prethodno ugrijanoj pećnici na 220 C 12 min.
Izvaditi iz pećnice iostaviti da odstoji petnaestak minuta prije posluživanja.
Umak - odstranjene repove janjeće pisanice dobro zapeći na maslinovom ulju, dodati crveni luk, celer, mrkvu i sve dobro karamelizirati, dodati režanj češnjaka da zamiriše i zatim podliti vodom. Posoliti, popapriti, dodati timijan i ružmarin i iskuhavati.Sve izblendati i propasirati te povezatimaslacem.
Krumpir skuhati, napraviti gladak pire. Na masti popržiti na polumjesece narezan crveni luk do karamelizacije. Luk dodati u pire te također malo masti. Dodati i mlijeko.
Prokulice prerezati po pola i blanširati, zatim kratko zapeći na maslinovom ulju. Posoliti, popapriti i dodati malo timijana.