Osma sezona showa ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' je počela i već donijela nova jela i nove natjecatelje. Već u prvoj epizodi pripremali su se gamberi, lignje, svinjetina, teletina irazne vrste povrća pa čovjeku padne na pamet pitanje - koliko se zapravo namirnica potroši tijekom snimanja?
Imamo odgovor!
Tijekom osme sezone skuhano je više od 320 jela, a iskoristilo seoko 150 kilograma ribe (od srdele, pastrve, oslića, luca, hobotnice, brancina, orade do grdobine, pauka, kokota, hlapa, škampa itd.), oko 200 kg mesa (svinjetina, junetina, teletina, janjetina, patka, piletina, kunići, fazani, prepelice itd.), više od 1100 jaja, oko 120 kg brašna, oko 440 kilograma različitog povrća te oko 60 kilograma maslaca, a sve je to začinjeno s preko 60 vrsta mirodija iz cijelog svijeta!
A sve se to pripremalo u približno 2500različitih komada kuhinjskog posuđa i svakakvih drugih kuhinjskih pomagala. Naime, svakodnevno se u snimanju koristilo više od 100 lonaca i tava te 50 malih kućanskih aparata, a natjecateljima je bilo na raspolaganju više od 600 tanjura.
Zanimljivo je spomenuti i kako natjecatelji pripremaju svoja jela u vrlo zahtjevnim uvjetima na malom prostoru: jedna radna jedinica, od njih 10, ima manje od tri četvorna metra!
'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledajte od ponedjeljka do četvrtka u 20:45 na RTL-u!