Ostalo

Katica napustila show: 'Mislim da je ionako u finalu mjesto mladima'

U večerašnjoj emisiji kandidatkinje biraju komad mesa teleta s kojim žele raditi, a pritom moraju skuhati toplo predjelo i glavno jelo u 75 minuta.

RTL
2019-12-18 22:07

Birale su po redoslijedu koji su ostvarile u jučerašnjoj epizodi, a Ana koja je bila najbolja - odabrala je but. Franka je odabrala raditi s kareom, Katarina s vratom, Dina s koljenicom, a Katica s lopaticom.

Iako je bila strka s vremenom, na kraju su sve djevojke očistile radnu jedinicu pa nitko nije dobio kaznene bodove.

Franka je pred žiri donijela sataraš za predjelo, a za glavno jelo kuhala je varijantu samoborskog kotleta.

Špiček nije bio zadovoljan krekerima jer nisu bili dovoljno hrskavi ni slani, a za sataraš je imao samo riječi hvale.

Što se tiče glavnog jela, fali soli, umak je trebao biti malo više iskuhan. Trebalo je biti sve jače", komentirao je Špiček.

Slažem se s Tomekom. Trebate probati i vidjeti koliko ste ga presušili. Sataraš je dobar, volio bih samo da su sitniji komadići", komentirao je Pažanin. Željka je zaključila da su Frankina jela slabo začinjena, a dodala je i kako se osjeti da joj fali ambicije, što Franka nije prihvatila najbolje. Za svoja je dva jela dobila 19 bodova.

Kuhaj

Nakon nje pred žiri je došla Dina koja je za prejelo napravila zapečenu buću, a za glavno jelo teleću koljenicu s dinstanim kiselim kupusom.

U vašem predjelu dominira pregorenost. Vizualno je jako loše, ne znam što ste htjeli postići. Ovako poslužiti izgoreno jelo je jako smiješno", komentirao je Pažanin, koji je od svega na tanjuru pohvalio samo kiseli kupus.

Za glavno jelo najveća je zamjerka nedostatak vašeg truda. Ovo nije neukusno, začinjeno je kako treba, ima dovoljno masnoće i slanosti, ali to je malo posla za ovu fazu natjecanja", zaključila je Željka. Na kraju je Dina dobila tek 14 bodova.

Katarina je ponudila žiriju pileći file omotan tikvicom, a za glavno jelo teleću vratinu s krumpirom. Pažanin nije bio nimalo impresioniran predjelom jer je smatrao da ništa s njim nije postigla.

Tražimo od vas inicijativu, vašu vlastitu. Treba nam vaš dodatak koji možemo komentirati. Dosad ste trebali doći na jako visoku razinu", komentirao je Ivan.

Imate najblaži komad mesa i začinite ga samo s paprom. Zašto?" bila je razočarana Željka. Za svoje nemaštovito jelo dobila je svega 12 bodova, a uz to će dobiti i bod manje jer nije znala prepoznati o kojem je komadu mesa riječ.

Ana je za predjelo poslužila mahune u holandez umaku, a za glavno jelo teleći but i šampinjone.

Ovo nije vaš dan i sve što ste napravili po meni je jako loše. Holandez umak nije uspio. Povrće je presirovo", kazao je Ivan. Na kraju je za svoje jelo dobila svega 11 bodova. Zadnja je pred žiri došla Katica, koja se poprilično mučila s cijelim zadatkom.

Za predjelo je napravila škampe s povrćem, a za glavno jelo gulaš s tjesteninom.

Za predjelo nemam što puno reći. Ne mogu vidjeti papriku i morske plodove zajedno. Što se tiče glavnog jela, meso je ukusno začinjeno, malo je pregusto", ocijenio je Špiček. I Željka je dodala da predjelo ne želi ni komentirati, a s glavnim je jelom bila zadovoljna.

Ako vi želite reći da je ovo gulaš, a samo je prezla... dva dana prije finala. Meni je ovo jako loše", bio je oštar Pažanin. Katičina jela zaradila su samo 10 bodova pa je ona ta koja napušta show.

Ionako mislim da je u finalu mjesto mladima. Samo se nadam da ću poživjeti dovoljno dugo da svima ispričam što sam sve lijepo u showu doživjela", kazala je Katica na kraju.

U emisiji u četvrtak doznat će se tko su tri finaliste koje će se natjecati u velikom finalu sedme sezone!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.