I Bee i Velimir kuhalisu gulaš od vepra i kuhani mladi krumpir. I dok se gulaš od vepra čini kao jelo koje je teško spremiti u 75 minuta koliko su imali, ovaj par kiksao je - na krumpiru. Naime, prva runda im se prekuhala pa su stavili kuhati novi krumpir, koji se nije stigao do kraja skuhati pa je ostao sirov. Ivana je za to okrivila mladi krumpir.
Kao što je rekla Ivana, u kuhanju savršenog mladog krumpira zaista su u pitanju minute. A koliko ga treba kuhati?
Mladom krumpiru dovoljno je 10 do 15 minuta kuhanja jer ima manje škroba, dok starijitreba kuhati između 20 i 25 minuta.Krumpir se kuha u slanoj vodi, u ne prevlikoj količini, toliko da bude pokriven, u poklopljenoj posudi kako bi se skratilo vrijeme termičke obrade. Dobro je da su svi krumpiri otprilike jednake veličine kako bi se ravnomjerno skuhali.
Najbolje je krumpir kuhati neoguljen, u komadu, kako bi u njemu ostale sve hranjive tvari i okusi. Ako ga ipak režete, neka to bude na jednake dijelove kako bi se ravnomjerno skuhao.
Kako biste bili sigurni je li krumpir dovoljno kuhan, probodite ga nožem. Savršen je kada u njega uđe bez problema, no krumpir se ne trga.