Ostalo

Ljubav ide kroz želudac: Što skuhati za Valentinovo? Oduševite voljenu osobu ovim slasnim jelom

Put do srca ide kroz želudac, slažete li se? U tom slučaju, počastite voljenu osobu na Dan zaljubljenih vlastitom večerom i ne prepuštajte Valentinovo slučaju.

RTL.hr
30.01.2022 09:30

U nastavku donosimo recept pobjednice osme sezone showa ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ', Jozefine Birindžić , koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Inspirirajte se novim idejama već od ponedjeljka, 31. siječnja od 21 sat u novoj sezoni RTL-ovog kulinarskog showa ' Tri, dva, jedan – kuhaj! '

U nastavku pročitajte savršen recept za savršenu večeru kod kuće.


Biftek na špinatu s pireom od narančastog batata

Sastojci:

biftek

špinat

batat

luk

češnjak

muškatni oraščić

mlijeko

maslac

ulje

sol

papar

Priprema:

Očistiti luk i češnjak. Isjeckati na sitne kockice, a češnjak sasvim na sitno. Na malo ulja pržiti kockice crvenog luka, kad porumene dodati sitni češnjak. Polako dodati oprani špinat pa pustiti da uvene. Posoliti, popapriti i po potrebi dodati malo vode da uvene, ali voda mora ispariti. Dodati malo muškatnog oraščića i staviti sa strane. Batat oprati i peći u pećnici ako su iste veličine. Mogu se i kuhati u vodi ako su različite veličine. Kuhajte veće komade, odmah procijedite kada su kuhani.

Za pire meso batata bez kore stavite u zdjelu, dodajte malo mlijeka i maslaca pa napravite kremasti pire. Meso posušite, malo posolite pa pecite na vreloj grill tavi malo namašćenoj da se meso ne lijepi. Sa svake strane peći po 3-5 minute, a rub po minutu. Izvadite na foliju, po želji posolite i popaprite. Zamotajte, ali ostavite mali otvor da para izlazi, da se ne 'ukuha'. Aromatični maslac ćete napraviti tako da omekšali maslac posolite, dodate malo češnjaka, usitnjene začine i dobro izmiješate. Ostavite u hladnjak da se stisne pa pred služenje na meso stavite kockicu. Na špinat stavite biftek, pored pire i na meso maslac.