U novom tjednu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'tema zadatka i dalje je 'Domaće je domaće', a natjecatelji će ovoga puta kuhati jela specifična za Zagorje.
Kandidati će dobiti dvije bazne namirnice – pureći batak i zabatak i svježi sir. Njihov zadatak bit će da iz Sparove tržnice uzmu ostale namirnice potrebneza štrukle, mlince i pureći batak i zabatak. Za pripremutriju jela imaju 75 minuta. Također, s obzirom da je novi tjedan,bodovno stanje na tablici se briše, a na kraju tjedna, prije nego još jedanpar napustishow, najlošije plasirani odmjerit ćesnage u kulinarskom dvoboju.
Nekinatjecateljivečeras će prvi put u životu nešto zamijesiti, a svima će najviše problema zadati meso, koje će većini ostati sirovoiznutra. Žiri ih neće štedjeti niskim ocjenama, ali bit će i onih, doduše rijetkih, koji će briljirati.
Izlike za sirovo meso padat će na sve strane, a baš oni koji su mislili da su 'na svom terenu', zbog pretjeraneopuštenosti i sigurnosti, razočarat će i sebe i žiri.
Tko je veći Zagorac od Špičeka, tko radi najbolje štrukle iako nije iz Zagorja, a tko puricu i mlince, gledatelji će doznati večeras u 21 sat, u novoj epizodi 'Tri, dva, jedan – kuhaj'.