Tomislav Špiček , Ivan Pažanin i Željka Klemenčić iz epizode u epizodu showa ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' natjecateljima daju odlične savjete koji će im jako dobro doći u svakodnevnom kuhanju, baš kao i gledateljima. A ovog tjedna naučili smo jako zanimljive stvari o pripremi iznutrica, serviranju tatarskog bifteka, školjkama i mnogočemu.
1. Brizle, teleće žlijezde, prije pipreme treba obariti u mlijeku. Ako nije moguće u mlijeku, može i u slanoj vodi. Isto vrijedi i za mozak. To se radi kako bi se iznutrice lakše očistile od opni i žila.
2. Maslac je najbolje servirati kraj tatarskog bifteka, a ne na njemu.
3. U tatarski biftek treba staviti domaću majonezu kako bi se dobila kremoznost i izbjegla suhoća mesa.
4. Treba biti oprezan kada se otvaraju školjke. Obratite pozornost na njihov miris - ako je neugodan, školjke su loše i nisu za jelo.
5. Luk za gregadu treba rezati na ploške odnosno kolutiće.
A zašto, pogledajte u videu Špičekovo objašnjenje!