Ostalo

Ne znate što sutra skuhati? Ribafish ima recept za nedjeljni ručak koji bi se svidio i žiriju 'Tri, dva,...

Ribafish će u novoj sezoni, koja počinje 21. listopada, biti suvoditelj Doris Pinčić Rogoznica

RTL TV
12.10.2019 15:30

Kulinarski show 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' počinje 21. listopada, a kako dotad ne biste bili gladni, Dorisin suvoditelj Domagoj Jakopović Ribafish ima ideju što da skuhate ove nedjelje.

Recept s Ribinim vrlo, VRLO detaljnim uputama prenosimo u cijelosti! Sretno i u slast!


Juha od purećih vratova i bukovače u šlafroku

Recept je idealan za mamurno nedjeljno jutro jer ćete morati prošetati do placa i nabaviti svježe namirnice, a priprema i nije nešto prezahtjevna.

Potrebno:

Juha od purećih vratova

1 grincajg

1 kg purećih vratova

1 rajčica

1 glavica luka

rezanci

sol, papar, začini

200 g tlačenice

Bijeli kruh

Bukovače u šlafroku

1/2 kg bukovača

300 g brašna

3 jaja

1 dl piva

sol, papar, začini

Priprema:

Otvorite pivo

Upalite radio

Skinite novu i skupu odjeću i obucite onu s rupama

Napunite lonac s dvije litre vode

Stavite vratove u hladnu vodu, možete dodati i želuce ako ih je bilo na placu

Napravite smjesu za pohanje i pustite da odstoji

Očistite povrće

Otvorite novo pivo

Narežite tlačenicu i kruh i grickajte dok kuhate (ako kuhate juhu od kosti, onda moždina i puno soli!)

Popecite luk na tavici i još neko povrće, opcionalno

Kad voda s mesom zavrije, maknite one mrvice s ruba i ubacite sitno nasjeckano povrće

Narežite bukovače, uvaljajte u smjesu i stavite nakratko u vruće ulje

Izvadite probni vrat iz juhe, posolite i čerupajte ga s nevjerojatnim guštom

Probajte juhu

Urlajte jer ste opekli jezik

Dajte ukućanima ili gostima da probaju juhu

Začinite juhu

Probajte juhu

Dodajte soli

Probajte juhu

Dodajte soli

Probajte juhu

Urlajte jer je previše soli

Dodajte vode

Od ostataka smjese napravite popečke i bacite u ulje

Procijedite juhu, dodajte rezance ili štogod već

Bukovače izvadite na tanjur s tri sloja upijajućeg papira

Obrišite treće pivo koje ste prolili jer su vam dva bilataman, ali eto...

Poslužite juhu i meso s povrćem na zasebnom tanjuru. Ne u cjedilu!

Poslužite i bukovače i svima koji zahtijevaju prilog recite da imaju povrća

Poslijepodne izvadite popečke iz ulja

Uživajte!