Kulinarski show 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' počinje 21. listopada, a kako dotad ne biste bili gladni, Dorisin suvoditelj Domagoj Jakopović Ribafish ima ideju što da skuhate ove nedjelje.
Recept s Ribinim vrlo, VRLO detaljnim uputama prenosimo u cijelosti! Sretno i u slast!
Juha od purećih vratova i bukovače u šlafroku
Recept je idealan za mamurno nedjeljno jutro jer ćete morati prošetati do placa i nabaviti svježe namirnice, a priprema i nije nešto prezahtjevna.
Potrebno:
Juha od purećih vratova
1 grincajg
1 kg purećih vratova
1 rajčica
1 glavica luka
rezanci
sol, papar, začini
200 g tlačenice
Bijeli kruh
Bukovače u šlafroku
1/2 kg bukovača
300 g brašna
3 jaja
1 dl piva
sol, papar, začini
Priprema:
Otvorite pivo
Upalite radio
Skinite novu i skupu odjeću i obucite onu s rupama
Napunite lonac s dvije litre vode
Stavite vratove u hladnu vodu, možete dodati i želuce ako ih je bilo na placu
Napravite smjesu za pohanje i pustite da odstoji
Očistite povrće
Otvorite novo pivo
Narežite tlačenicu i kruh i grickajte dok kuhate (ako kuhate juhu od kosti, onda moždina i puno soli!)
Popecite luk na tavici i još neko povrće, opcionalno
Kad voda s mesom zavrije, maknite one mrvice s ruba i ubacite sitno nasjeckano povrće
Narežite bukovače, uvaljajte u smjesu i stavite nakratko u vruće ulje
Izvadite probni vrat iz juhe, posolite i čerupajte ga s nevjerojatnim guštom
Probajte juhu
Urlajte jer ste opekli jezik
Dajte ukućanima ili gostima da probaju juhu
Začinite juhu
Probajte juhu
Dodajte soli
Probajte juhu
Dodajte soli
Probajte juhu
Urlajte jer je previše soli
Dodajte vode
Od ostataka smjese napravite popečke i bacite u ulje
Procijedite juhu, dodajte rezance ili štogod već
Bukovače izvadite na tanjur s tri sloja upijajućeg papira
Obrišite treće pivo koje ste prolili jer su vam dva bilataman, ali eto...
Poslužite juhu i meso s povrćem na zasebnom tanjuru. Ne u cjedilu!
Poslužite i bukovače i svima koji zahtijevaju prilog recite da imaju povrća
Poslijepodne izvadite popečke iz ulja
Uživajte!