Asian trio
Hladno predjelo
Sastojci:
ljuskice kokosa 0.050 kg
zeleni mango (nezreli) 0.200 kg
klice graha (svježe) 0.070 kg
korijander 0.010 kg
mladi luk 0.050 kg
očišćene kozice 0.200 kg
menta 0.010 kg
crvena čili papričica svježa 0.010 kg
baby špinat 0.050 kg
smeđi šećer 0.050 kg
rižin ocat 0.1 l
limeta 2 kom
kokosovo mlijeko 0.2 l
soja sos 0.1 l
Priprema:
Ljuskice kokosa tostirati na suhoj tavi. Zeleni mango oguliti i naribati na široki ribež, mladi luk rezati na kolutiće. Kozice marinirati u limeti i kokosovom mlijeku. Od smeđeg šećera, rižinog octa i soja sosa napraviti dresing za salatu. Pomiješati mango, klice, mladi luk, mentu, čili papričicu, špinat i korijander zajedno s dresingom, dodati kozice te dobro rashladiti. Kod posluživanja posuti ljuskicama kokosa.
Toplo predjelo
Sastojci:
zeleni kupus 0.100 kg
mrkva 0.050 kg
shiitake gljive 0.100 kg
šampinjoni 0.100 kg
češnjak 0.010 kg
soja sos 0.1 l
gustin 0.010 kg
jabučni ocat 0.1 l
smeđi šećer 0.050 kg
ketchup 0.1 l
tijesto za rolice (21,5 cm) ili zamjena kupovno tijesto za savijače 10 kom
poriluk 0.070 kg
Priprema:
U wok tavi zapeći češnjak, mrkvu, gljive, poriluk i zeleni kupus uz dodatak soja sosa. Od šećera, jabučnog octa, ketchupa, soja sosa, vode i gustina napraviti slatko-kiseli umak. Rolice raditi od tijesta u koje stavljamo nadjev, rolamo te krajeve lijepimo mješavinom gustina i vode. Rolice pečemo u vrućem dubokom ulju dok ne porumene. Vadimo ih na kuhinjske ručnike da se upije višak ulja te poslužujemo uz umak.
Glavno jelo
Sastojci:
pileća krilca 10 kom
med 0.050 kg
soja sos 0.3 l
rižini noodlesi (deblji) 0.200 kg
češnjak 0.010 kg
crvena i zelena ćili papričica 0.040 kg
đumbir 0.050 kg
mladi luk 0.100 kg
jaje 2 kom
klice graha 0.100 kg
limeta 2 kom
neslani kikiriki 0.100 kg
korijander (svježi) 0.050 kg
grašak 0.100 kg
rižin ocat 0.1 l
smeđi šećer 0.050 kg
riblji umak 0.05 l
bijeli sezam 0.020 kg
gustin 0.050 kg
Priprema:
Pileća krilca mariniramo u soja sosu i medu uz dodatak malo gustina. Od rižinog octa, limete, smeđeg šećera, soja sosa, ribljeg umaka radimo preljev za povrće. Na ulju pržimo češnjak, čili, đumbir te dodajemo jaje i dio pripremljenog umaka. Tjesteninu prelijemo vrućom vodom i pustimo da nabubri te ju dodajemo pripremljenom povrću i prelijevamo umakom. Prije posluživanja dodajemo grašak, klice graha, korijander, tostirani kikiriki i limetu. Krilca iz marinade stavljamo u vruće ulje i pržimo dok ne postanu tamno smeđa te ih gotova posipamo sezamom.