' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' uskoro se ponovno vraća na TV ekrane, u novoj, osmoj sezoni koja jepo mišljenju žirija sastavljenog od Željke Klemenčić , Tomislava Špičeka i Ivana Pažanina najbolja dosad!
"Fantastični ljudi, fantastično kuhanje,ja bih čak rekao na visokoj razini, tako da jednostavno svi skupa uživamo u ovoj sezoni, svi skupa uživamo u šalama, hrani", smatra Ivan.
Kandidati će prolaziti audicije na slijepo, nakon čega će ih žiri spojiti u parove. No neće im biti lako, jer žiri će i ovoga puta imati oštre kriterije!
"Doslovno su neki tjedni gdje možeš skuhati jedno jelo i otpasti, a možeš biti jako dobar", otkrio je Špiček, poznat kao najstroži član žirija.
Novitet u ovoj sezoni su timovi, odnosno "tim Pažanin" i "tim Željka", što znači da neće nedostajati napetosti.
"Uvijek je ta neka tenzija između nas, ona pozitivna. Ni mi kao žiri ne gledamo sve svari jednako i to je normalno. Svi smo iz nekog podneblja u kojem živimo, i imamo prehranu koja nas prirodno vuče. Normalno da nekad dolazi do sukoba mišljenja i sukoba komentara što se tiče hrane", objašnjava splitski chef.
Nakon audicija, Pažanin i Željka odabrat će pet parova koji kuhaju za njihov tim i međusobno se natječu, a predsjednik žirija i ove će godine biti Tomislav Špiček.
"To smo postavili kroz sezone, kako sam otpočetka u showu, damoja riječ malo više vrijedi, ali uvijek u savjetu sIvanom i Željkom", kaže chef Špiček.
Parovi će ove sezone biti mješoviti, pa ćemo tako u kuhinji moći vidjeti sudar dvaju svjetova.
"Često imamo situaciju u kuhinji i ovom showu čak da najkreativniji kandidati budu muškarci, da rade neka najzanimljivija jela, da se najviše usude eksperimentirati, da rade neka luda rješenja, ali u konačnici ih nadjačaju žene ili imaju više iskustva ili imaju širinu", kaže Željka.
U svakom slučaju, bit će zanimljivo, a za to se posebno pobrinuo voditelj Domagoj Jakopović Ribafish !
"Pa netko bi sad rekao, kako me zovu Ribafish, da sam se snašao kao riba u vodi, malo više je to bilo kao riba u ulju, nisam baš plivao od prve, ali svi koji me znaju bi rekli da uvijek prvih nekih 10-20 posto vremena sam malo smrznut, a onda krene na bolje", kaže Riba te dodaje: "Ja sam toliko smotan i ispada mi toliko stvari iz ruku da sam sam po sebi bio simpatičan, i nadam se da se neće nitko ljutiti..."
Kako se snašao simpatični voditelj, žiri, ali i kandidati u novoj sezoni najboljeg kulinarskog showa doznajte uskoro samo na RTL-u!