Ostalo

Presudila kraljica sarma i žiri: 'Gledajući cjelokupno natjecanje i večerašnji meni, odlučili smo da u...

U večerašnjoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' gostovao je poznati chef Deniz Zembo, koji je kandidatima u duelu dao naoko lagan zadatak...

RTL.hr
24.02.2022 23:38

Bračni par Tončić i prijatelji Danilo i Ante morat ćenapraviti dvije vrste sarmi: biosarmui telesarmu. ''Biosarma je sa suncokretovim sjemenkama, a telesarma s teletinom'', objasnio je Zembo.

Tomislav Špiček, Marijana Batinić, Denis Zembo, Željka Klemenčić, Ivan Pažanin, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Špiček je, pak, objasnio što sve danas kuhaju. ''Danas radite hladno predjelo, juhu i glavno jelo s prilogom'', rekao je Špiček. Zembo je potom objasnio i pokazao kako se radi 'ubrzana' sarma. ''Bitno je rađenje smjese. Na tradicionalnu sarmu stavi se sirova riža, a ovdje ćemo rižu skuhati. To je takozvana ubrzana sarma'', nasmijao je sve Zembo.

Denis Zembo, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

''Ocjenjivat ćemo svaki slijed bodovima 1-10, a ocjenjivat će s nama i Zembo'', otkrio im je Špiček te dodao da će za par koji bude boljesmotaosarmu, od Zembe dobitijoš jedan ekstra bod .

Ante i Danilo prvi su birali svoje pomagače , a odlučili su se za 'trodesetkaše' Ivanu i Juana te Anu i Sandru dok je par Tončić u svoj tim pozvao Petru i Dalibora te Mariju i Antu .

Dueliste i njihove pomagače dočekao je težak zadatak – za predjelo moraju napraviti tri vrste namaza , juhu s kobasicom i za glavno jelo čak dvije vrste sarmi – sve za 75 minuta .

Snježana i Mario Tončić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Nakon što su raspodijelili zadatke svojim pomagačima , duelisti su se bacili na kuhanje glavnog jela – biosarme i sarme od teletine.

''Mi se još nismo dogovorili, ali bitno je sve pripremiti'', rekli su se Ante i Danilo, koji su Ivani i Juanu dali zadatak da skuhaju juhu od špinata , a Ana i Sandra su radile namaze . U suparničkom timu, Snježana je baki Mariji i Anti objasnila kako se radi juha dok su Petra i Dalibor za Tončiće radili hladno predjelo .

Ante Mrvičić, Danilo Grozdić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Došlo je vrijeme za kušanje , Ante i Danilo pred žiri su prvidonijeli hladno predjelo – tri vrste namaza. ''Jako dobro posloženo, samo da je brusketa bila mrvicu manje prepečena i nije dovoljno tostiran sezam'', komentirao je Zembo.

Hladno predjelo Ante Mrvičić, Danilo Grozdić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Denizje okrenuo osmicu, Špiček isto, a Pažanin i Željka sedmicu – ukupno 30 bodova za hladno predjelo.

Tončići su potom donijeli svoje namaze. Pažaninu se okus svidio, ali problem je bio u teksturi te previše jak okus sira u namazu s ciklom. I on i Željka složili su se da je namaz od graška bio najbolje odrađen.

Denizje okrenuo sedam, Pažanin šest, Špiček sedam i Željka šest – ukupno 26 bodova za hladno predjelo.

Tomislav Špiček, Deniz Zembo, Željka Klemenčić, Ivan Pažanin, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

''Stalo mi je do ovih ljudi i užasno mi je krivo zbog ovih ocjena. Ostavila sam srce u ovoj kuhinji i kuhala sam kako bih sebi skuhala'', komentirala je tužno Petra iz tima Tončić.

Na redu je bila juha od špinata s kobasicom od boškarina koju su Ante i Danilo donijeli pred žiri. ''Kobasica je bila žilava, ne znam kako su to uspjeli, juha je bila super'', rekao je Zembo. Pažanin je pohvalio juhu, a Špiček je također komentirao kobasicu. ''Nezgodna je za konzumirati'', zaključio je Tomek dok im Željka to nije uzela za zlo.

Juha od špinata, Danilo Grozdić, Ante Mrvičić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Zembo je okrenuo devet, Željka osam, Špiček sedam i Pažanin devet – ukupno 33 boda za juhu.

Snježana i Mario donijeli su svoju juhu od špinata, koju su radili Marija i Ante. ''Kobasica je odlična. Što dobro naprave Danilo i Ante, to ne naprave Snježana i Mario, i obrnuto'', rekao je Zembo. Špiček nije imao nikakvih prigovora na juhu.

Denisim je dao devetku, Pažanin osmicu kao i Željka i Špiček devet – ukupno 34 boda za juhu.

Snježana Tončić, Mario Tončić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Došao je red na glavno jelo s dvije vrste sarmi. Danilai Antu Špiček je zaskočio komentarom da su im tanjuri prljavi, ali dečki su ostali pozitivnog stava. Zembise nije svidjelo što biosarma nije imala rižu. Željka isto nije bila zadovoljna biosarmom, ali nije se oduševila ni s telećom. Špičeku je bila draža sarma s teletinom.

Zembo je okrenuo sedam, kao i svi ostali članovi žirija – ukupno 28 bodova za sarme .

Ante Mrvičić, Danilo Grozdić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Na stol su stigle konkurentske sarme Tončića . ''Sve je sočnije i povezanije, a i biosarma ima više riže'', rekao je Zembo. ''Nedostaje vam umaka'', rekao im je Špiček. ''Obje vaše sarme su i meni bolje nadjevene od konkurentskih'', rekla je Željka. ''Sarma se ne može poslužiti bez toća'', komentirao je Pažanin.

Deniz im je okrenuo osam, baš kao i Špiček i Željka, dok im je Ivan odlučio dati samo šest – ukupno 30 bodova za sarme .

Kad je Marijana podvukla crtu, tablica je pokazala ukupno 90 bodova za Tončiće i 91 bod za Danila i Antu. No tu nije bio kraj jer je ekstra bod za najbolje smotanu sarmu otišao Snježani i Mariju pa je rezultat bio izjednačen .

Na žiriju je bila odluka što učiniti.

Tablica, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

''Žiri je donio odluku gledajući cjelokupni tijek natjecanja i cjelokupni večerašnji meni. Odlučili smo da u showu ostaju Ante i Danilo'', izrekao je Pažanin 'presudu' trojca.

''Zadovoljni smo i ovo je prilika za nas da se dokažemo i da se više ne nađemo u ovakvoj situaciji i da probamo izvući iz sebe nešto bolje'', zaključili su Danilo i Ante dok su Tončići rekli kako su sretni zbog njih što su prošli dalje te da im je show bio prekrasno iskustvo.

Kakve sve nove kulinarske nedaće i izazovi čekaju natjecatelje, gledatelji će doznati u ponedjeljak od 21 sat na RTL-u.