Ostalo

Sandra i Ana od Pažanina dobile tek tri boda: 'Nema šanse da je štrukla bila sirova!'

U novom tjednu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' tema zadatka je i dalje 'Domaće je domaće', a natjecatelji će ovoga puta kuhati jela Hrvatskog zagorja...

RTL.hr
14.02.2022 23:20

Kandidati su dobili dvije bazne namirnice: pureći batak i zabatak i svježi sir. Zadatak im je bio da iz Sparove tržnice uzmu ostale namirnice potrebne za štrukle, mlince i pureći batak i zabatak. Za pripremu triju jela imaju 75 minuta. Na kraju ovog tjedna još jedan par će napustiti show, a najlošije plasirani prije toga će odmjeriti snage u kulinarskom dvoboju.

''Moraju paziti da me danas oraspolože'', rekao je Špiček koji više nego dobro poznaje jela Hrvatskog zagorja.

Tomislav Špiček, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'
Mirjana Cokarić, Nevena Cokarić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Dok je većina komentirala kako se veseli zadatku s poznatim namirnicama, mama Mirjana i kći Nevena bile su malo skeptične. ''Znamo sve, ali nikad štrukle nisam radila, nadam se da ću znati razvući tijesto'', komentirala je Mirjana, a slično misli i Petra, kojoj su zagorske štrukle nepoznanica.
Kad su Željka , Ivan i Tomislav došli među natjecatelje, bili su zadovoljni viđenim, a Pažanin je pohvalio mamu i kćer Cokarić, koje su mu otkrile da će njihove štrukle biti dalmatinske.

Kći Petra i tata Dalibor imali su muke s razvlačenjem tijesta za štrukle pa im je u pomoć priskočila Sandra, objasnivši da im nedostaje tople svinjske masti kojom moraju premazati tijesto kako im ne bi pucalo. Kada su Željka i Špiček došli do njihove radne jedinice jedino su mogli vidjeti gotove štrukle, pa su ih na kraju i pohvalili, a Špiček im je otkrio kako je on prvi put zamijesio tijesto uz telefonsku pomoć svoje bake.

Petra Horvat, Dalibor Horvat, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Došlo je vrijeme i za kušanje zagorskih delicija, a prvi su pred žiri stali Danilo i Ante . ''Ovo vaše meso je lijepo zapečeno, mlinci su vam mrvicu grublji, ali sve je dobro pogođeno kod začina, a i štrukli su ukusni. U Zagorju ste se bolje snašli nego doma'', rekla je Željka. Špiček se nije složio. ''Nisu se dovoljno zapekli štrukli, a i ostalo nije vrhunski kako bi trebalo biti'', rekao je Tomek.

Željka im je dala osam, Špiček šest, a Pažanin sedam – ukupno dobar 21 bod .

Danilo Grozdić, Ante Mrvičić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Sljedeći su na redu bili Juan i Ivana . ''Izvana lijepo zapečena korica, ali nedostajalo je vremena da se meso zapeče iznutra'', rekla im je Željka i dodala da je bilo moguće puno bolje to odraditi od ovoga što su oni servirali. ''Na najsigurnijim stvarima čovjek na kraju i padne jer vam je ušlo u naviku to raditi.

Špiček je dao šesticu, Pažanin peticu, a Željka sedmicu – ukupno 18 bodova .

Snježana i Mario nisu baš sretni došli pred žiri jer im je purica bila napola sirova. Šipek je gunđao jer im je Mario rezao puricu dotaknuvši je rukama umjesto vilicom. ''Nismo na dvoru Veliki Tabor na večeri plemića pa da primiš batak u ruku i jedeš ga rukama'', ljut je bio zagorski šef te dodao da im je purica nedovoljna pečena.
Pažanin im je dao četiri, Željka šest i Špiček također šest – ukupno 16 bodova .

Snježana Tončić, Mario Tončić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Baka Marija i Ante sretno su servirali žiriju svoje zagorske delicije iako je purica bila krvava iznutra. ''Pohvale Ante za mlince, a i meso je lijepo posoljeno, ali problemi su s pečenjem'', objasnio je Špiček dodajući da su mu štrukli bili super jer je Marija dodala malo šećera. ''Ante, meni su vaši mlinci najbolji do sada!'', pohvalila je i Željka Antu.

Sva tri člana žirija okrenula su petice – ukupno 15 bodova .

Sljedeće su svoja jela servirale Ana i Sandra , zadovoljne kako su ispekle meso naglasivši da su danas 'na svom terenu'. Željka je pohvalila mlince prijateljica. ''Štrukli su vam super, imate neku svilenu strukturu'', zaključila je. Pažanin je, pak, rekao da su mu štrukli sirovi kao i meso. ''Nema šanse da je štrukla bila sirova'', rekla je Sandra.

Špiček je dao šest, Pažanin tri, a Željka šest – ukupno 15 bodova .

Ana Balenović, Sandra Majerić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'


Petra i Dalibor u strahu su narezali puricu pred žirijem. ''Štrukli nisu baš uspješni, ali za razliku od ostalih kandidata, vaša pečenka može proći 80 posto'', rekao im je Pažanin.
I ponovno su sva tri člana žirija dala pet bodova – ukupno 15 .

Mama i kći Cokarić servirale su sirovu puricu, a žiri, osim toga, nije bio zadovoljan ni mlincima. Oko štrukli bili su podijeljenog mišljenja. ''Vaša štrukla mi je najbolja večeras, nadjev je divan'', rekao im je Pažanin. ''Meso vam je najsirovije do sada'', rekao je Špiček.
Žiri je opet bio jednoglasan, no ovoga puta svi su okrenuli četvorke – ukupno najnižih 12 bodova .

Bodovna tablica, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Najviše bodova, čak 21, u novom tjednu dobili su Danilo i Ante dok su mama i kći Cokarić završile na dnu tablice sa samo 12 bodova.

Kakav zagorski zadatak natjecatelje čeka sutra, gledatelji će doznati u 21 sat u novoj epizodi 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.