Ostalo

Sandra i Ana odlaze u finale, Pažanin: 'Sretan sam jer sam napokon dočekao vrhunac vašeg kuhanja!'

Finale je pred vratima, a Petra i Dalibor te Ana i Sandra novi su duelisti koji su večeras kuhali za ostanak u showu...

RTL.hr
10.03.2022 23:30

Odmah na početku Marijana Batinić najavila je gosta kuhara, poznatog chefa Matu Jankovića , koji je dvije godine bio stalni član žirija 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' .

''Današnji zadatak je slijed od tri jela, koji je osmislio naš kolega Mate, imat ćete hladno predjelo, juhu i glavno jelo s prilogom'', rekao je Špiček te dodao kako će Mate , između ostalog, demonstrirati vrstu filetiranja ribe koju će oni morati ponoviti i ako dobro to odrade, dobit će bod više .

Mate Janković, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Mate je kandidatima demonstrirao što ih večeras čeka, a njima se jela nisu činila komplicirana iako su priznali da su pola togašto je ispričao, zaboravili. Nakon što im je pokazao kako sprema juhu od mrkve s kokosovim mlijekom i grožđicama , ribus blitvom i krumpirom te profiterole s lososom i pastrvom kandidati su prionuli na posao.

Petra i Dalibor izabrali su pomagače Ivanu i Juana , a Ana i Sandra dobile su Antu i Danila kao ispomoć u kuhinji. Kad su raspodijelili poslove, shvatili su da neće imati praznog hoda.

''Mate nam je unio malo komplikacije, ali nije težak zadatak samo ima puno komponenti. Nadam se da ćemo opravdati ostanak ovdje'', rekla je Petra .

Petra Horvat, Dalibor Horvat, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Ivana i Juan muku su mučili s pećnicom koja se u jednom trenutku ugasila, ali je Ivana na vrijeme vidjela što se događa i pojačala temperaturu pećnice.

U ophodnji žirija studijem, Pažanin je pohvalio umak Ivane i Juana, a Mate i Špiček zastali su kod Ane i Sandre . Mate je djevojkama objasnio kako moraju zarezati kožu ribe, a otkrio im je i mali trik kako iskoristiti većinu ribe.

Mate Janković, Tomislav Špiček, Ana Balenović, Sandra Majerić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Došlo je vrijeme za kušanje , a prve su svoja predjela donijele Ana i Sandra . ''Hrena malo fali, ali lijepo se sve osjeti, jako dobar pokušaj'', rekao je Mate za profiterole s lososom i pastrvom, a trojac pored njega se složio.

Mate je okrenuo devetku, Špiček osmicu, Pažanin osmicu te Željka devetku – ukupno 34 boda za predjelo .

Petra i Dalibor zatim su prezentirali svoje profiterole. ''Tehnički super odrađeno, pastrva je dobro filetirana, hren se dobro osjeti, ma apsolutno senzacionalno!'', Mate je bio oduševljen predjelom koje su spremili Ivana i Juan.

''Kada sam kreirao tapase za svoje mjesto, ovo je bio prvi i kad sam ga probao, rekao sam da ne treba ništa mijenjati jer je bio baš takav kakvog sam zamislio, a upravo su takvi okusi bili sada i tu'', rekao je Mate i okrenuo deset. Pažani je okrenuo devet, Željka deset te Špiček devet – ukupno 38 bodova za predjelo .

Petra Horvat, Dalibor Horvat, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Na redu je bila Anina i Sandrina juha od mrkve s grožđicama. ''Jako je lijepo začinjeno i ništa mi ne fali, samo su se grožđice trebale malo više prokuhati. Ovo je dobar pokušaj s obzirom na to da se s ovim prvi put susrećete'', komentirao je Mate. Špiček se složio, kao i Željka i Pažanin. ''Ovo je perfektno'', presretan je bio Pažanin, a sretni su bili i Ante i Danilo, koji su za djevojke odradili zadatak.

Mate je okrenuo desetku, Željka devetku, Špiček desetku i Pažanin isto – ukupno 38 bodova za juhu .

Petra i Dalibor donijeli su svoju juhu. ''Značajno je slanija juha i slabije se osjeća kokos, a i ona juha mi je bila bolje začinjena'', komentirala je Željka. Špiček je bio zadovoljan juhom i nije znao odlučiti koja mu je bolja.

Mate je okrenuo devet, Špiček je okrenuo deset, Pažanin osam kao i Željka – ukupno 35 bodova .

Glavno jelo Ane i Sandre – jednostavnog naziva "riba s blitvom", ali tehnički najzahtjevnije jelo, pohvalio je Mate kojem se svidjela pečena riba, ali mu je nedostajalo slanoće i pronašao je ljuskice ribe. Pažanin je rekao da je čekao vrhunac njihovog kuhanja. ''Sretan sam jer sam napokon dočekao vaš vrhunac kuhanja. Hvala vam i čestitam'', rekao je sretno Pažanin.

Glavno jelo Ana Balenović, Sandra Majerić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Mate je okrenuo devet, Željka devet i Špiček devet, a Pažanin deset – ukupno 37 bodova .

Petra i Dalibor donijeli su svoje glavno jelo. ''Imate problem prezentacije, nedostaje i soli'', oštar je bio Janković. ''Meni je riba puno bolje pečena nego od drugog para i blitva je fina, ali druge stvari mi nisu kako valja'', komentirao je Špiček. Djelomično zadovoljni bili su i Željka i Pažanin.

Mate je okrenuo osmicu kao i Pažanin i Željka a Špiček sedmicu – ukupno 3 1 bod za glavno jelo .

Iako je Mate Daliboru i Petri dao još jedan bod za odlično filetiranje to im nije bilo dovoljno za prolazak u finalni tjedan.

Ana i Sandra u duelu su pobijedile sa 109 bodova , dok su Petra i Dalibor zaradili 104 boda i morali su napustiti show .

Tablica, epizoda 24, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

''Bilo nam je predivno i srce nam je puno. Vjerujem da smo opravdali odnos oca i kćeri', sentimentalno je rekla Petra .

Tko će pobijediti u finalnom tjednu i postati najbolji kuhar amater bogatiji za 50 tisuća kuna i još zaraditi poklon-bon Prima namještaja u iznosu od 25 tisuća kuna, gledatelji će doznati idući tjedan od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat.