Ostalo

Šarolike ocjene žirija dokazuju da kandidati imaju još puno toga za naučiti: 'Po meni je ovo jako...

U ponedjeljak navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' natjecatelji su imali 75 minuta za pripremu glavnoj jela s prilogom. I dok su jedni bili spretni i upoznati s ključnom namirnicom, drugima su morske nemani" poput hobotnice i škampi radili probleme.

RTL.hr
22.02.2021 22:15

Na početku emisije voditelj Domagoj Jakopović Ribafish čestitao je svim kandidatima koji su preživjeli audicije te uspješno ušli u 'top 10' parova. A kako nisu svi došli s kulinarskim partnerom ili partnericom, mentori su spojili pojedince u parove. Taj potez je nekima dobro pao, poput Ljubi i Mireli koje su se odmah složile što će i kako kuhati, dok su Danijela i Josip te Miroslava i Nebojša imali malih trzavica za radnom jedinicom.

On je skroz drugačija osoba od mene, to je očito, ja se nadam da ćemo uspjeti to riješiti", priznala je Miroslava koja se u tom kulinarskom paru istaknula kao glavna kuharica.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Na svakoj paralelnoj jedinici stajala je po jednaka ključna namirnica s kojom su kandidati morali pripremiti glavno jelo s prilogom i to sve u 75 minuta, a namirnice su bile raznovrsne – od teleće plećke, mljevene junetine, piletine do hobotnice i škampi.

Danas imamo disciplinu 'prsa o prsa' – dvije jedinice paralelno imaju istu ključnu namirnicu i moći ćemo puno toga vidjeti i zaključiti nakon današnjeg kuhanja" kazao je predsjednik žirija Tomislav Špiček koji je ulogu savjetnika prepustio mentorima timova – Željki Klemenčić i Ivanu Pažaninu .

Prva priprema jela većini je kandidata protekla stresno jer su htjeli da sve bude dobro odrađeno, a najteže je bilo onima koji se za radnom jedinicom nisu mogli usuglasiti oko toga što će pripremiti, poput Danijele i Josipa koje je zatekla hobotnica. Deset minuta prije kraja, a hobotnica nam još pliva", našalio se Josip.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Prvi na kušanje stigli su Jasmina i Joško te Jozefina i Ksenija , koji su pripremali teletinu kao ključnu namirnicu.Jako ukusno jelo, ali ima previše komponenti i dosta je toga nepovezano", komentirao je Špiček Jozefininu i Ksenijinu teletinu s raznim umacima i prilozima, dok je Jazz i Jošku zamjerio da nemaju više umaka na teletini, ali je pohvalio pečeno povrće kao prilog. U ovom dvoboju za jedan bod više su bolje prošle Jozefina i Ksenija s 21 bodom, dok su Joško i Jazz dobili 20 bodova.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Parovi koji su pripremali mljeveno meso bili su Šajeta i Edi , koji su se prezentirali punjenim paprikama s pireom, te Ivana i Aki koji su pripremali ćufte s pire krumpirom.
Punjene paprike su interesantne i odlično odrađene, jedino mi fali malo soli. Dobro su to napravili iako im fali malo znanja, ali riješit ćemo to", kazao je Pažanin na Šajetino i Edijevo jelo za koje su dobili tri petice. Da sam bar ovakve ocjene vidio u školi", našalio se Šajeta koji je bio zadovoljan s njihovim prvim jelom. Ivana i Aki su ukupno dobili 21 bod za ukusno jelo koje su servirali po Pažaninovom naputku, iako se ta dekoracija nije svidjela Špičeku.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Treća ključna namirnica bili su škampi, koje su Ivana Banfić i Velimir Grgić pripremili na buzaru s crnim rezancima, dok su Dario i Marija išli na varijantu rižota sa škampima. Umak je dobar, ali niste si dali puno truda za 75 minuta", kazala je Željka Ivani i Velimiru koji su za svoje jelo dobili 18 bodova, točno duplo više od Darija i Marije.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Jako loše jelo, tako se ne može raditi s rižom, ali škamp je ukusan iako se izgubio u masi svega. Po meni jedno jako problematično jelo..." komentirala je Željka kojoj se nikako nije svidio Darijev zabetonirani škamp u pijesku".

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Idući na redu bili su Josip i Danijela te Ljuba i Mirela s hobotnicom.Ovo je težak zadatak u usporedbi s ostalim zadacima. Jako mi je zanimljiva kombinacija hobotnice s grahoricama, ali je hobotnica pala u drugi plan", komentirala je Željka gulaš od hobotnice sa slanutkom koji su pripremile djevojke i tako zaradile 18 bodova. Nešto uspješniji u pripremi hobotnice bili su Josip i Danijela koji su je kombinirali s grožđicama.Izvrsni okusi, odlično, umak vrhunski napravljen, ali trebali je malo više kuhati hobotnicu. Ostalo sve izvrsno", pohvalio ih je Špiček pa su tako zaradili 21 bod.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Posljednji na redu bili su Fatima i Mahir te Miroslava i Nebojša s piletinom kao glavnom namirnicom. U tom su dvoboju bolje prošli Miroslava i Nešo koji su dobili ukupno 18 bodova za pileća prsa sa špekom i umakom od indijskih oraščića.
Za pohvalu, dobro ste razmišljali i dobro ste to odradili da bude sočno i ukusno", kazala je Željka Miroslavi, dok joj jelo Mahira i Fatime nije bilo cjelovito pa su tako zaradili 16 bodova.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Na kraju prvog dana natjecanja, najbolji u Željkinom timu bili su Danijela i Josip, dok su to mjesto u Pažaninovom timu dijelile Jozefina i Ksenija te Ivana i Aki. Iako je Pažaninov tim završio dan u blagoj bodovnoj prednosti, sutra je novi dan s novim izazovima.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Nove kulinarske avanture ne propustite pogledati u utorak u 20.45 sati na RTL-u!