Ostalo

Kristina i Klara napustile su show, a Dalmatinke oduševile Špičeka mlincima!

U večerašnjoj epizodi 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' došlo je vrijeme za prvo ovosezonsko ispadanje...

RTL.hr
10.02.2022 23:18

Show će napustiti pars najmanjim zbrojem bodova.

Zadatak koji je dočekao natjecatelje žiri je nazvao 'pećnice iznenađenja'.

''Sve namirnice se nalaze u pećnici, a morate napraviti meni od tri slijeda : hladno i toplo predjelo te glavno jelo, za 75 minuta . Pećnice birate sami, i to redoslijedom kako stojite na tablici'', objasnila je Marijana, a prvi su pećnicu odabrali Ivana i Juan.

Juan Francisco Sanchez Gracia, Ivana Jukić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Kad su svi odabrali pećnice i vidjeli namirnice koje su u njima našli, Kristina i Klara bile su u nedoumici jesu li dobile patku ili pile. Ni baka Marija i Ante nisu bili sigurni koja riba je u njihovoj pećnici, a isto se dogodilo majcii kćeri Cokarić.

Marija Bičanić, Ante Batinić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

U šetnji između radnih jedinicaŠpiček je prepao Nevenu kad je vidio da prži hren na ulju. ''Hren ne treba ni kuhati, samo ga svježeg dodajte u salatu'', objasnio im je i oduševilo mamu i kćer.

Današnje kušanje otvorile su Klara i Kristina . Za hladno predjelo Željki, Ivanu i Tomislavu servirale su kanapee s gorgonzolom, pancetom, kruškom i jajetom, za toplo predjelo wok s kineskim rezancima, povrćem i kozicama, a za glavno prsa od patke.

''Imale ste puno namirnica, a mi ih sada ne vidimo na tanjuru niti osjećamo. Jeste sigurno sve namirnice iskoristile?'', pitala ih je Željka, a prijateljice su samo potvrdno kimale glavama.

Kristina Čančar, Klara Grmuša, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Špiček im je dao pet, Željka šest, kao i Pažanin – ukupno 17 bodova .

Na redu su bili Marija i Ante . U prvom slijedu žiri su dočekale Jakobove kapice na maslinovom ulju, drugi slijed bila je pohana pastrva i kao prilog špageti s pelatima, a glavno jelo potpuno je razoružalo žiri,oduševljensočnošću bifteka s kremom od pečene paprike, patlidžana i batata.

''Jako sam zadovoljan vašom pastrvom, a biftek je za mene pečen perfektno!'', pohvalioih je Pažanin, a Špiček potvrdio.

Željka je dala sedam, kao i Pažanin, a Špiček tek pet – zaradili su 19 bodova .

Tata i kći Horvat servirali su bruschette s bučinim uljem, preprženim sa špekom i pačjom jetrom. Za toplo predjelo napravili su paštu sa špekom, šunkom i sirom, a za glavno jelo fiš-paprikaš od šarana. ''Na oči čovjek ne bi rekao da jeovako ukusno, ali ukus je za poželjeti!'', rekao im je Špiček.

Od Pažanina su Petra i Dalibor dobili šest, od Špičeka i Željke sedam – ukupno 20 bodova .

Dalibor Horvat, Petra Horvat, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Par s vrha tablice, Ivana i Juan, biojesljedeći na redu. Na njihovom su se meniju kao predjela našlesalata od heljde s celerom i kruškom te kozice na pariški u tempuri, a za glavno jelo servirali su carsko meso marinirano u pivu i kečapu.

''Jako mi se sviđa ova salata od heljde. Jako elegantan početak'', rekla im je Željka. ''Podignuli su letvicu i očekujem još dobrih jela od njih'', zaključio je Pažanin.

Špiček je okrenuo osam, Željka devetku baš, kao i Pažanin – odličnih 26 bodova .

Juan Francisco Sanchez Gracia, Ivana Jukić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Mirjana i Nevena stigle su pomalo ustrašene pred žiri serviravši goveđi jezik s mladim sirom u salamuri, žablje krakepohane s jajetom i prezlama te rižom s malo šafrana, a za glavno jelo tingul s mlincima.

Kracižabe pohani bez brašna s jajetom i prezlom, riža s malo šafrana. Tingul iliti pileći paprikaš s mlincima kao glavno jelo. ''Što se tiče mlinaca, ja sam oduševljen. Na jedno dva mjeseca bih zabranio svim Zagorcima da prodaju mlince sad kad sam kušao vaše. Svugdje dobijem mlince kao da su žganci. Svaka čast, dvije Dalmatinke, a da ste takve mlince napravile!'', ushićeno je rekao Špiček.

Mirjana Cokarić, Nevena Cokarić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Željka im je dala sedmicu, Pažanin šesticu, a Špiček osmicu – ukupno 21 bod .

Bračni par Tončić odmah prije kušanja rekaojeda osjeća sram, a brzo se ispostavilo i zašto. Kruška na maslacu i smeđem šećeru te sir, kuhano jaje i pokraj šnita kruha, bilo je hladno predjelo koje je šokiralo i užasnulo žiri. ''Ne možete staviti ovo na tanjur, ovo je strašno'', odmah je rekao Pažanin. Toplo predjelo bio je kus-kus s tikvicom i trljom, a glavno jelo svinjski kare s kostiidinstano zelje s bučom. Žiri je ostao razočaran i bez teksta za svako jelo.

Špiček im je dao tri, Željka također tri, a Pažanin dva – samo 8 bodova .

Snježana i Mario Tončić, hladno predjelo, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Ana i Sandra malo su oraspoložile žiri nakon neuspjelog menija Snježane i Marija. Cure su servirale losos punjen jabukom i dinjom, toplo predjelo je bila jasmin riža na povrću i školjke te glavno jelo kus-kus s puretinom napravljenom kao paprikaš. ''Imate frižider i možete hladne stvari držati u njemu. Više neću kušati nešto što je trebalo stajati u frižideru'', ljut je bio Špiček dodajući da je jelo toplo jer je sat i pol stajalo vani.

Željka je curama dala šesticu, Pažanin pet, a Špiček isto šest – ukupno 17 bodova .

Danilu i Anti ovo je bilo odlučujuće kušanje jer su posljednji na tablici pa biim visoki bodovi itekako dobro došli. Prijatelji su za hladno predjelo napravili salatu od rotkvice daikon s jabukama, krastavcima, mentom, koprom, maslinovim uljem i pršutom. Toplo predjelo bile su dagnje na buzaru s crnom rižom i temeljac od kokota s korjenastim povrćem. Glavno jelo bio je filetirani kokot s kremom od bundeve, brokule i slanutka.

''Vi ste ovo večeras najbolje odradili od svih. Drago mi je da ste s ovom buzarom išli na nepoznanicu s crnom rižom. Jako je teško sljubiti ovako neku priču i za mene je ovo jako uspješno i ambiciozno'', hvalio ih je Pažanin dok Špiček nije bio oduševljen dagnjama, a Željka se složila s Ivanom.

Danilo Grozdić, Ante Mrvičić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Pažanin je dečkima dao devetku, Špiček peticu, a Željka devetku – odlična 23 boda .

Zbog ukusnog menija dečki su ostali u showu i popeli se na visoko četvrto mjesto, a Klara i Kristina pale su na posljednje sa 71 bodom i tako napustile show.

Na prvom mjestu stabilno stoje Ivana i Juan sa 105 bodova.

Tablica bodova, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

U showu je ostalo sedam parova, a tko će sljedeći razveseliti nepca stručnog žirija, gledatelji će doznati u ponedjeljak od 21 satu novoj epizodi 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.