Ostalo

Špiček: 'Od svih vas Španjolac je skuhao najbolji riblji paprikaš, ja ne znam što se tu događa!'

Stigao je finalni tjedan kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', a u natjecanju su ostala samo tri para: Ana i Sandra, Ivana i Juan te Ante i Danilo...

RTL.hr
14.03.2022 23:17

Posljednje ovosezonsko kulinarsko putovanje Lijepom Našom natjecatelje vodi u Slavoniju i Baranju u zadatku 'Domaće je domaće' .

''Danas radite pileći i ribljipaprikaš . Imate 75 minuta i pripazite da su vam radne jedinice čiste jer ćemo vam uzeti jedan bod'', rekao im je Špiček, a Željka, koja je rodom iz Slavonije, dodala je da ništa od togane ide bez domaćih rezanaca i noklica.

''Kad sam ja počeo kuhati riblji paprikaš trebalo mi je četiri–pet puta da shvatim kako omjere postaviti i kako to odraditi'', otkrio je Špiček.

''Očekujem da će Ivana skuhati dobar pileći paprikaš, a ostala dva para mi se čine uplašenana sam spomen riječne ribe'', komentirala je Željka. ''Muž mi je Slavonac i moram ovo dobro napraviti!'', rekla je Ivana.

Ivana Jukić, Juan Francisco Sanchez Gracia, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

''Slatkovodnu ribu sam samo na slikama vidio, dobro pastrvu sam jeo, ali nemam pojma ništa o slatkovodnoj ribi'', rekao je Ante, a Sandra i Ana rekle su da često rade pileći paprikaš dok riječnu ribu ne vole jesti pa riblji paprikaš nikada do sada nisu radile.

Ante Mrvičić, Danilo Grzodić, Tomislav Špiček, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Žiri je prošetao studijem, a Željka je Ani i Sandri dala dobre smjernice za pripremu ribljegpaprikaša.

''Za pileći paprikaš bitno je dobro zažutiti luk'', Špiček jeDanilu i Anti dao savjet, koji su oni objeručke prihvatili.

''Osim kvalitetne ribe, kod ribljeg paprikaša sve se bazira oko začina i to onih bazičnih'', objasnila je Željka .

Željka Klemenčić, Ivan Pažanin, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

''Šećer je vrlo bitan pri samom kraju kuhanja jer digne papriku, to je mala tajna koju mi je rekao moj prijatelj Denis iz Osijeka. Zbilja taj šećer podigne okus'', bacio je Špiček još jedan tajni 'as iz rukava' što se tiče ribljeg paprikaša, a onda pokudio Anu i Sandru što nisu stavile dovoljno paprike u riblji paprikaš pa je uzeo vrećicu i cijelu sasuo u lonac, što je šokiralo Sandru. ''Trebale biste dodati još paprike'', rekao im je.

Tomislav Špiček, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Prije kušanja Pažanin je rekao da su Danilo i Ante imali neurednu jedinicu pa suu startu sudobili bod manje.

Ana i Sandra prve su servirale svoje paprikaše žiriju. ''A gdje su riblje glave?'', upitao je djevojke Špiček. ''Čule smo da ne idu u riblji paprikaš glave'', rekle su Ana i Sandra. Špiček im je rekao da su krivo čule. Željka nije bila zadovoljna gustoćom oba paprikaša.

Željka je okrenula šest, Špiček pet i Pažanin šest – ukupno 17 bodova .

Sandra Majerić, Ana Balenović, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Sljedeći na redu bili su Danilo i Ante s već dodijeljenimnegativnim bodom za nečistu radnu jedinicu. Dečkima je Željka objasnila da je njihovo 'japansko' serviranje pilećeg paprikaša potpuno krivo. ''Nemoj mi, molim te, pileći paprikaš servirati kao japanski minimalizam. Za sve postoji vrijeme i mjesto i ne trebaju sve minimalistički servirati. Ovo je ionako bio zbrčkani tanjur i ne mogu se izvlačiti na japanski način serviranja'', nije ih štedjela Željka.

Špiček je okrenuo sedmicu, Pažanin peticu, a Željka sedmicu – ukupno 19 bodova .

Ante Mrvičić, Danilo Grozdić, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Ivana i Juan bili su posljednji koji su pred žiri donijeli paprikaš i perkelt – pileći paprikaš s vrhnjem. ''Vi ste se jedini usudili staviti vrhnje'', zadovoljno je primijetio Pažanin tepohvalio oba njihova jela, kao i Željka i Špiček. ''Od svih vas, Španjolac je skuhao najbolji riblji paprikaš, ja ne znam što se tu događa!'', zaključio je Špiček.

Željka je okrenula devet, Špiček devet iPažanin deset – ukupno najviših 28 bodova .

Tablica epizoda 25, 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Ivana i Juan tako su trenutačno na prvom mjestu, a kakav ih sljedeći zadatak očekuje u finalnom tjednu, gledatelji će doznati sutra u 21 sat.