Ostalo

Što je svinja, a što nije: Znate li koja je razlika između odojka i svinje?

Špiček uvijek ponavlja da je najvažnije znati s kojom namirnicom radimo

RTL.hr
2021-03-07 15:00

Natjecatelji u showu ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' svakog dana nauče nešto novo, a predsjednik žirija Tomislav Špiček uvijek inzistira na istoj stvari - da kandidati znaju koju namirnicu pripremaju kako bi onda znali i kako se prema njoj ponašati.

S Josipom iz tima Željka tako je ušao u raspravu oko toga što je odojak.

"Nije svejedno je li nešto svinja, svinja je nešto od 100 kila, ili je odojak, koji ima 20 kila", rekao je Špiček.

Odojak ili mliječno prase mlado je prase koje još sisa, odakle mu i ime. Meso je mlado i drugačije se priprema nego meso starije svinje.

Novu epizodu showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledajte u ponedjeljak u 21:20 na RTL-u!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.