Gambor, buha, vabić, divlji jastog, ganjač, gazeta, guzavac bili, kačol, kanoča, kocka tvrda, kravica, macagarbun, medvid, pas, spona, škamp, štriga, ušica... Sve su to nazivi za vrstu račića koje su Mirjana i Nevena pripremale u prošloj epizodi showa ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' kada su otkrile i kako ih one zovu.
"To mi zovemo zezavci zato što na repu imaju dvije točke i to izgleda kao oči pa zeznu svog lovca", objasnila je Nevena, a Mirjana ima drugo objašnjenje: "Ja ih zovem zezavci zato što ih je zeznuto jesti. Mora ih se puno čistiti, bodu, imaju malo mesa - ali finog!"
Naraste do 20 cm dužine i 70 grama težine. Rasprostranjen je u obalnim vodama od 10 do 50 metara dubine.
Nove epizode showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledajte od ponedjeljka do četvrtka od 21 sat na RTL-u!