Danas je Tomislav Špiček vrsni chef te predsjednik žirija u kulinarskom showu ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' gdje svojim savjetima, ali i strogim ocjenama poučava amaterske kuhare kako bi usavršili svoje kulinarsko znanje. No u mlađim danima je i Tomek griješio prilikom kuhanju, a pogotovo kada je bio dekoncentriran.
U showu 'Ludi bar' tako je ispričao urnebesnu anegdotu iz mladosti.
"Još sam bio mladi kuhar u zagrebačkom hotelu i dopale su me stvari kao što je frkanje sarme. S jedne strane je bio pult gdje sam ja radio, a preko je bila gospođa koja je imala izdašni dekolte. Ja sam više gledao na tu stranu nego u sarmu. Zapravo, odrezao sam komad prsta, ada nisam uopće osjetio. Samo sam u jednom trenutku vidio lokvicu krvi, maknuo sam se i zamotao prst, nikomuništa nisam rekao", ispričao je Špiček.
Novu sezonu showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledajte od ponedjeljka do četvrtka u 20:45 na RTL-u!