Ostalo

Tripice i brizle za neke su kandidate bile 'fatalne': Žiri odabrao top 8 parova sezone!

U današnjoj emisiji na redu je bila završna faza audicija, a na kraju večeri žiri je odabrao top 8 parova sezone!

RTL.hr
03.02.2022 23:12

Žiri je kandidate već na početku emisije podijelio u dvije skupine – one koji su na audiciji dobili tri ''kvačice'', odnosno zelene kuhače svih triju članova žirija, te one koji su dobili dvije zelene kuhače i jednu crvenu.

Kandidati koji su na audiciji imali tri zelene kuhače kuhali su prvi i svoje su jelo morali spremiti i poslužiti u samo 30 minuta. Pred njima se nalazilo pet vrsta mljevenoga mesa. Parovi su morali skuhati dva jednostavna jela, a samci jedno jednostavno jelo, dok su kombinaciju i vrstu mljevenoga mesa koje će koristiti mogli odabrati sami. Gotovo svi kandidati bili su iznenađeni vremenom od samo 30 minuta, no odmah su se bacili na posao. Željka, Pažanin i Špiček prošetali su među njihovim radnim jedinicama kako bi izvidjeli situaciju, a zatim je uslijedilo kušanje.


Tko će prvi zaraditi prolazak dalje?

Samanta i Ivan pripremili su polpete s pire krumpirom i salatom te paprike punjene mljevenim mesom, zapečene u pećnici. ''Nisam baš bio oduševljen, falilo je začina'', komentirao je kratko Pažanin.

Tri, dva, jedan - kuhaj! - Ivana Jukić

Ivana je poslužila okruglice od janjetine i junetine u umaku od rajčice s tjesteninom. ''Jelo je bilo jako lijepo i sigurno odrađeno'', bila je zadovoljna Željka, ali i muški dio žirija.

Slavonac Luka za trideset je minuta uspio pripremiti svoju verziju pljeskavca punjenih mileramom i mascarponeom, uz čips od krumpira, no žiri nije bio impresioniran.

Najstarija kandidatkinja Marija odlučila se za pripremu faširanaca, uz šalšu i kuhanu rižu kao priloge, a zaradila je pozitivne komentare žirija.

Tri, dva, jedan - kuhaj! - Marija Bićanić

Riječani Arno i Elena skuhali su brzi ''kaubojski'' fažol inspiriran filmovima Buda Spencera te lagane polpete od puretine. ''Skroz drugačije i interesantno'', bio je zadovoljan Pažanin, posebno fažolom.

Teta Bojana i nećakinja Tena žiriju su poslužile pureće okruglice u umaku od vina, češnjaka i luka te mesne uštipke od junetine i janjetine punjene sirom. ''Nešto je s njihovim zadatkom pošlo po krivu'', kazala je Željka kojoj se nije svidio spoj okusa.

Nevena i Mirjana poslužile su polpete od mljevene teletine uz prilog od karamelizirane mrkve te okruglice od mljevene junetine u umaku, a žiri je najveću zamjerku imao na previše soli.

'Tri, dva, jedan - kuhaj! - Nevena i Mirjana Cokarić

Nakon kratkog vijećanja žiri je donio konačnu odluku, u sljedeći krug prošli su: Ivana, Marija, Elena i Arno te Nevena i Mirjana.


Tripice iznenadile kandidate

Bilo je vrijeme da se u kuhinji okušaju i preostali kandidati – oni s dvjema zelenim i jednom crvenom kuhačom s audicije, a žiri ih je još dodatno podijelio u dvije skupine.

Pročitajte još
Što su tripice ili fileki?

Prva skupina natjecatelja na raspolaganju je imala 60 minuta, no zadana namirnica ostavila ih je u potpunom šoku – na meniju su tripice, tj. fileki! Žiri ih je obavijestio kako moraju napraviti jelo s tripicama po izboru, dok parovi imaju i dodatan zadatak, a to je priprema uštipaka. I dok su jedni bili presretni zbog zadatka, na licima drugih mogla se iščitati velika zabrinutost jer se s tripicama susreću prvi put.

Monika i Manuela pripremale su uštipke te tripice u saftu uz dodatak palente te zaradile pozitivne komentare žirija.

tRI, DVA, JEDAN - KUHAJ"! - Antun Kljenak

Samouvjereni Antun poslužio je tripice ''na žlicu'' s dodatkom dalmatinske pancete i dimljenog pršuta. ''Jako je puno htio'', kazala je Željka, dodavši kako su uz sve dodatke u Antunovu jelu tripice pale u drugi plan.

Valentina je radila tripica ''na neviđeno'' jer nikad ih u životu nije radila niti kušala. Poslužila ih je u jušnoj varijanti s dodatkom povrća.

Mladi prijatelji Alen i Vigor također nikad nisu pripremali tripice, a odlučili su ih poslužiti na moderan način – u tempuri s umakom od avokada te uz ljuti umak, a pripremili su i uštipke. Žiri je pohvalio kreativnost i snalažljivost, no uštipci im se baš nisu svidjeli.

Tata Dalibor i kći Petra pripremili su tripice po svom obiteljskom receptu te uštipke, a žiri je bio vrlo zadovoljan.

Tajana je kuhala tripice ''na bijelo'' po receptu svoje bake, no žiri je zaključio kako jelo nije uspjelo.

Juan se odlučio za tripice na španjolski način, uz dodatak pancete, pršuta, kulena i slanutka. ''Super iznenađenje'', zadovoljno je komentirao žiri.

Tri, dva, jedan - kuhaj! - Snježana i Mario Tončić

Snježana i Mario Tončić poslužili su tripice ''na saft'' uz dodatak palente te uštipke, a žiri je primijetio nervozu i stres na njihovim licima.

Nakon kušanja žiri je odlučio da dalje idu – Petra i Dalibor, Snježana i Mario te Juan.


Šok i nevjerica zbog brizla

Pročitajte još
Što su teleće brizle?

I zadnja skupina natjecatelja ušla je u kuhinju. Čekalo ih je 60 minuta kuhanja za glavnu namirnicu – teleće brizle. Parovi su uz to još dodatno morali napraviti domaću majonezu i tartar.

''Šok i nevjerica'', komentirali su kratko kandidati neobičan odabir namirnice pa zasukali rukave. Brizle su se pokazale kao puno veći zalogaj čak i od tripica jer ih gotovo nitko dosad nije kuhao, ali ni kušao pa je žiri priskočio u pomoć pokojim savjetom o čišćenju i pripremi.

Tri, dva, jedan - kuhaj! - Ante Batinić

Stiglo je i vrijeme za serviranje... Vatrogasac Ante na audiciji se predstavio s prijateljem Slavenom, no on je iz privatnih razloga morao odustati od showa,pa Ante svoj prolazak u drugi krug natjecanja traži sam. Večeras je pripremio pečene brizle na posteljici od povrća. Žiri je pohvalio brizle, no imali su sitne zamjerke za povrće iz woka.

Ana i Sandraposlužile su ''fast-food'' verziju jela – pohane brizle, uz pomfrit i karamelizirani luk te domaću majonezu i tartar. ''Išle su na sigurno'', Špiček nije bio oduševljen.

Vesele studentice Klara i Kristina pripremale su brizle s povrćem i kus-kusom, dok se Natalija odlučila za verziju gulaša uz kuhanu palentu, a žiri je iznenadila kombinacija smokve i limete dodane jelu.

Tri, dva, jedan - Kuhaj! - Klara Grmuša i Kristina Čančar

Gordan se odlučio za pohane brizle, povrće na maslacu i hladni umak od vrhnja, češnjaka i peršina. ''Ovo definitivno nije bio njegov dan'', žiri je bio razočaran.

Mladi Matija odlučio se za brizle u saftu s palentom, a Pažanin mu je zamjerio nedostatak tekućine u umaku i nepovezane okuse u jelu.

Danilo i Ante poslužili su pečene brizle i rižoto. Žiri je pohvalio brizle, no riža im se baš okusom nije svidjela, a domaća majoneza bila je prekisela.

Tri, dva, jedan - kuhaj! - Danilo Grozdić i Ante Mrvičić

A nakon kušanja i komentara, stiglo je vrijeme za posljednje odluke večeri. Žiri je odlučio da posljednju kartu za top 8 parova dobivaju – vatrogasac Ante Batinić, Ana i Sandra te Danilo i Ante.

''Neki ljudi za koje smo bili sigurni da će se dobro snaći su ipak otpali, ali neki ljudi su i potvrdili svoje dobre pozicije. Definitivno je bilo iznenađenja!'' komentiarala je odabir Željka.

Pojedinci koji su u show stigli sami te su u ovoj epizodi prošli dalje, odmah su dobili svoje partnere s kojima će kuhati u nastavku pa računica 8 najboljih parova devete sezone showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' izgleda ovako: Snježana i Mario Tončić, Ivana Jukić i Juan Francisco Sanchez Gracia, Danilo Grozdić i Ante Mrvičić, Ana Balenović i Sandra Majerić, Mirjana i Nevena Cokarić, Petra i Dalibor Horvat, Elena Jelača i Arno Rusich te Marija Bićanić i Ante Batinić.