Ostalo

Uplašeni i nervozni kandidati duelistima pomagali s kuhanjem, show napustile Mirjana i Nevena: 'Zasluženo...

Novi kreativni kulinarski zadatak čekao je večeras kandidate koji su nakratko otputovali u Italiju, a u centru pozornosti bila su dva najlošija para, koji su se borili za ostanak u showu

RTL.hr
17.02.2022 23:20

Voditeljica Marijana Batinić predstavila je na početku gosta u studiju, chefa Giuseppea Pettea . Parovi su večeras u 75 minuta morali pripremiti jela u tri slijeda – hladno predjelo, juhu te glavno jelo s prilogom, a chef Giuseppe trebao im je pokazati tehniku paniranja bifteka na torinski način, s grisinima, te dati savjete za pripremu carpaccija te slavne juhe minestrone.

'Tri, dva, jedan - kuhaj!' - Tomislav Špiček, Marijana Batinić, Giuseppe Pette, Željka Klemenčić, Ivan Pažanin

Ante i Danilo jučer su za svoje japanske specijalitete dobili najbolje ocjene, a prvi su i u ukupnom poretku pa ih je žiri danas oslobodio kuhanja. S druge strane, dva najlošije plasirana para, Mirjana i Nevena te Ante i Marija , morali su u dvoboj, jer upravo netko od njih večeras napušta emisiju.


Nije lako kuhati za druge

Uz to, žiri je najavio kako večeras ocjenjuju svaki slijed zasebno, a mogu dobiti i jedan dodatan bod za uspješno paniranje. A u toj misiji, duelisti su imali pomoć drugih parova. Naime, svatko od njih mogao je odabrati po dva para koja će im večeras pomagati tijekom kuhanja.

Marija i Ante u pomoć su pozvali Ivanu i Juana te Petru i Dalibora. Mirjani i Neveni pomagale su Ana i Sandra te Snježana i Mario.

'Tri, dva, jedan - kuhaj!' - Snježana i Mario Tončić

''Potrudit ćemo se opravdati povjerenje. Ne želimo ništa pokvariti'', komentirali su Horvati, a i ostali parovi složili su se kako je velika odgovornost na njima jer će nekome pomoći da nastavi natjecanje, a nekoga će njihovo jelo možda poslati kući.

''Današnji dan, kada smo pomagači, i kada naš rad, znanje i trud treba biti u korist drugih, najstresniji je dan od svih dosad... Taj osjećaj odgovornosti koji imamo je ogroman'', dodala je i Snježana, koja je cijelo vrijeme kuhala s velikim osjećajem straha.

Duelisti su morali odraditi glavno jelo i tehniku paniranja, a postali su im pomagali s minestroneom i carpacciom. Veću nesigurnost i zbunjenost na početku su pokazivale mama i kći Mirjana i Nevena, a pali su i prvi komentari kako misle da je protivnička ekipa ipak malo jača.

'Tri, dva, jedan - kuhaj!' - Ante Batinić i Marija Bićanić

A na drugoj strani studija Ante je preuzeo inicijativu pa nije dopuštao baki Mariji da se miješa u njegov dio posla: ''Bako, pustite mene da ja vodim, ne bojte se ništa!''


Vrijeme je za ocjene

Nakon 75 minuta, stiglo je vrijeme za serviranje i ocjene. Prvi su svoj carpaccio nosile mama i kći Cokarić , a za njegovu pripremu zadužile su Anu i Sandru.

''Ovo je moj maksimum'', priznala je žiriju mama Mirjana kako ispadanje za nju ne bi bilo kraj svijeta.

Željka i Giuseppe zamjerili su im predebeo sloj kreme na dnu tanjura, ali i nedostatak začina na vrhu. ''Bez soli, papra i maslinova ulja ovo ne može proći'', svoje je sud dao i Špiček. On je dao sedam, Giuseppe šest, Željka sedam, a Pažanin šest – 26 bodova ukupno.

''Ocjene su mogle biti i gore, s obzirom na to da nismo znale što radimo'', komentirale su pomagačice Ana i Sandra, a mama i kći Cokarić nisu im mogle baš ništa zamjeriti.

'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Antin i Marijin carpaccio radili su Ivana i Juan. Pažanin je pohvalio prezentaciju i začinjenost jela, dok mu je krema na dnu bila premasna, a složili su se i ostali članovi. Špiček je okrenuo osmicu, Giuseppe sedmicu, Željka osam, a Pažanin sedmicu – 30 ukupno.

Nevena i Mirjana nosile su zatim svoju minestrone juhu koju su radili Mario i jako zabrinuta Snježana.

''Povrće je dosta tvrdo i nedostaje tekućine'', kratak je bio gost Giuseppe, a složili su se i ostali.

''Problem je tekućina koje nije bilo dovoljno. Okusom i začinima bili su jako blizu, to je bilo dobro odrađeno'', dodao je i Pažanin.

Željka, Pažanin i Špiček dali su sedam, a Giuseppe šest – 27 bodova ukupno za juhu.

Minestrone konkurenciji, Anti i Mariji , radili su Horvati. Žiri je pohvalio okus i teksturu, no zamjerili su im pretjerivanje s rajčicom. Željka je dala sedmicu, Pažanin samo pet, Špiček sedam, a Giuseppe je iznenadio osmicom – 27 ukupno.

'Tri, dva, jedan - kuhaj!' - Ante Batinić i Marija Bićanić


Marija i Ante prolaze dalje

Stiglo je vrijeme i za panirani biftek koji su radili duelisti te posljednje ocjene večeri.

Najveći problem Neveninog i Mirjaninog paniranog bifteka bio je nedostatak soli, a Mirjana je priznala da ga je zaboravila posoliti. Ni tehnikom paniranja nisu bili u potpunosti zadovoljni. Svi članovi žirija, kao i gost Giuseppe, dali su šestice – 24 boda ukupno.

''Smatram da su te ocjene zaslužene, čak su bili i mislostivi'', složile su se mama i kći, koje nisu bile razočarane jer su dale sve do sebe.

'Tri, dva, jedan - kuhaj!' - Nevena i Mirjana Cokarić

''Znao sam odmah po izgledu da je naše bilo bolje'', bio je samouvjeren Ante noseći tanjure žiriju, a oni su mu to i potvrdili svojim pohvalama.

''Biftek je meni fantastičan, vrhunski'', bio je zadovoljan Giuseppe, uz sitne zamjerke na tehniku paniranja.

''Htio sam se dokazati i pokazati da znamo to dobro ispeći'', komentirao je mladi vatrogasac.

Pažanin je okrenuo osmicu, kao i Špiček. Giuseppe i Željka nagradili su ih devetkama. Osvojena 34 boda, te dodatan bod za uspješno paniranje na torinski način, značili su da Ante i Marija ostaju u showu, a studio napuštaju mama i kći, Mirjana i Nevena Cokarić.

''Zasluženo su nas 'potukli'!'' čestitale su pobjednicima, dodavši kako će iskustvo sudjelovanja u showu zauvijek pamtiti.

Preostalih top 6 parova sezone nastavlja natjecanje, a koji ih to novi kulinarski izazov čeka, gledatelji će doznati već u ponedjeljak u 21 sat na RTL-u, u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.