Ostalo

Večeras su na meniju cipal, jegulje i žablji krakovi: Tko će se najbolje snaći u pripremi neretvanskih...

Nakon uzbudljivih audicija vrijeme je za prvi kulinarski izazov top 8 parova sezone, a natjecatelji će nakratko ''otputovati'' na jug Lijepe Naše

RTL.hr
07.02.2022 10:00

Najbolji parovi večeras se okušati u pripremi neretvanskih specijaliteta, a na njihovim radnim jedinicama naći će se namirnice poput rakova, jegulja, cipala i žabljih krakova, koje će rijetkima biti poznate.

U 75 minuta natjecatelji će morati napraviti dva jela, rižoto s kozicama te brudet, no mnogi od njih opako će zapeti već na prvom koraku – čišćenju riba i rakova, pa će im u pomoć priskočiti iskusniji kandidati ''s mora'', ali i članovi žirija.

''Stvarno nije najlakši zadatak za ovaj prvi dan kuhanja'', istaknut će i žiri, spreman vidjeti kako se kandidati snalaze pod pritiskom, ali i koliko su kreativni.

''Kuhamo jelo za koje ni ne znamo kako treba izgledatI'', zabrinuto će komentirati neki parovi, no ipak ćesvi do jednoga dati sve od sebe i hrabro se uhvatiti u koštac s neretvanskim delicijama.

Već će prve ovosezonske ocjene žirija otkriti tko je uspio zadovoljiti njihova zahtjevna nepca. I dok će se nekim parovima omaknuti osnovne pogreške, drugi će ih pak ugodno iznenaditi pa će na svojim kuhačama ispisati vrlo visoke ocjene.

Tko je na kraju izvukao deblji kraj u borbi s rakovima i jeguljama, a tko će se naći na vrhu bodovne tablice, ne propustite doznati već večeras od 21 sat u novoj epizodi kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.